İSTİBDAT KUMPANYASI
Tanıtım

İSTİBDAT KUMPANYASI
İSTİBDAT KUMPANYASI

TİYATRO YENİ SEZONDA SAHNELEYECEĞİ “İSTİBDAT KUMPANYASI” ADLI OYUNU İLE BU SEZON PERDELERİNİ AÇTI…

Genel Yönetmenliğini Gencay Gürün’ün yaptığı İstanbul 20014 – 2015 Tiyatro Sezonunda 9 Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık bölümü mezunu genç oyun yazarı Uğur Saatçi’nin 2007 yılında yazdığı “İstibdat Kumpanyası” adlı müzikli komedi oyununda yine müthiş bir ekiple seyircilere unutamayacakları görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

Oyunu sahneye  9 Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümü öğretim üyesi Barış Erdenk Sahneye koydu. Koreografisi ise yine DEÜ Tiyatro bölüm başkanı Sibel Erdenk tarafından yapıldı, oyunda horondan, sirtakiye kadar bir çok dans kalabalık bir ekip tarafından görsel bir şölen içinde sahneleniyor.

Müthiş bir enerjiyle seyirci karşısına çıkacak olan “İstibdat Kumpanyası” adlı oyunda ülkemizin en önemli oyuncularından LEVENT ÜZÜMCÜ, SABRİ ÖZMENER, ve Güldür Güldür ekibindeki başarılı oyunculuklarıyla dikkat çeken AYLİN KONTENTE, ONUR BULDU, UĞUR BİLGİN gibi oyuncuların yanı sıra Devlet Tiyatrolarının yetenekli oyuncuları da yer alıyor. Oyunda görev alan diğer oyuncular ise ERŞAN UTKU ÖLMEZ, İLKNUR GÜNEŞ, LEVENT ÇİMEN, SERHAT BARIŞ, AYDIN SEZGİN .

Oyunun müziklerini Engin Bayrak yaptı. Dekor ve Kostümleri Aytuğ Dereli ve Medina Yavuz, Müzik Enes Kuzu tarafından yeniden düzenlenerek yapıldı.

Oyunun konusu ise kısaca şöyle..
Sultan Abdülhamit döneminde geçen oyunda Padişahı tahttan indirme planı yapan Şeref Paşa halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak ister bu yüzden Fransa dan yarı Fransız yarı Türk Samuel efendiyi (Levent Üzümcü) getirterek, Edmond Rostand’ın Cyrano de Bergerac adlı oyununu sahnelenmesini ister , oyunun ana karakteri Cyrano’nun tıpkı Sultan Abdülhamit gibi uzun burunlu olması paşanın planlarının bir parçasıdır. Tabi bu oyunun sahnelenmesi için oyunculara da ihtiyaç vardır. Tiyatroların yakıldığı, oyuncuların sürgün edildiği bir dönemde oyuncu bulmak da tabii ki çok zordur. Şeref paşa bunun için yardımcısı Sefer beyi görevlendirir. Sefer bey ise ancak Recai efendinin topluluğunu bulabilir. Provalar başladıktan sonra artık seyirci için sürprizlerde başlamış olur.

İSTİBDAT KUMPANYASI

İSTİBDAT KUMPANYASI

Oyun tarihleri
PROFİLO KÜLTÜR MERKEZİ 

7 KASIM CUMA 21.00
9 KASIM PAZAR 21.00
14 KASIM CUMA 21.00
16 KASIM PAZAR 15.00
4 ARALIK PERŞEMBE 21.00

18 ARALIK PERŞEMBE 21.00

20 ARALIK CUMARTESİ 21.00
25 ARALIK PERŞEMBE 21.00
KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ 
5 ARALIK CUMA 20:30
6 ARALIK CUMARTESİ 20:30

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz