St. Petersburg Balesi La Bayadere
Tanıtım

Dünyanın en önemli klasik bale topluluklarından biri olan Saint Petersburg Bale Topluluğu (SPBT),  ölümsüz eserlerinden La Bayadère ile TİM Show Center’da idi. Müziklerini Ludwig Minkus , koreografisini Marius Petipa  , dekor Simon Pastukh ve kostümlerini Galina Solovieva hazırladığı performansları ile ayak da alkışlandı.

Bir aşk hikayesi olan LA BAYADERE  balesi , Hindistan’da geçen bu aşk öyküsünde, tapınak dansçısı (Bayadère) olan Nikiya ile soylu savaşçı Solor’un aşkı anlatılmaktadır. Nikiya ve Solor türlü entrikalar yüzünden ayrılmak zorunda kalır. Solor’u kendi kızı Gamzatti ile evlendirmek isteyen Raja, Nikiya’yı öldürmeye karar verir. Gamzatti ve Solor’un nişan düğününde dans etmek zorunda kalan Nikiya; Raja ve kızının çiçek sepetine sakladıkları yılan tarafından öldürülür. Solor, keder ve umutsuzluktan aralarında Nikiya’nın da olduğu ölen dansçıların ruhlarını görür.

1 3 2 5 4 b

SPBT Tarihçesi

1994 yılında Konstantin Tachkin tarafından kurulan Saint Petersburg Bale Topluluğu, günümüzde 6 kıtada , yılda 200’den fazla gösteriyle izleyenleri büyülemektedir. Dünyada, devlet ve sponsor destekleri olmadan bağımsız çalışan tek klasik bale topluluğu olan Saint Petersburg Bale Topluluğunda yer alan 60 profesyonel bale çının bir çoğu dünyaca ünlü Vaganova Rus Balesi gibi önemli okullardan mezun. Topluluk ; Londra’daki ünlü Coliseum ve Royal Albert Hall, Paris’teki Champs-Elysees Theatre , Tokya’daki Bunkamura Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında gösteri yaparak dünya basının odağı haline gelmiştir.