Tanıtım

Dün akşam Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Kerem Görsev Trio, Fatih Erkoç, Kaan Yıldız ve Ferit Odman Maltepelilere müthiş bir caz müzik i verdi.

Kerem Görsev

28 Haziran 1961’de ’da doğdu. Müzik eğitimine 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı ve 1972 yılından sonra İstanbul Devlet Konservatuarı’nda devam etti. Caz tutukusu konservatuvar yıllarında başlayan Kerem Görsev çeşitli klüplerde ve konserlerde birçok Türk ve yabancı müzisyenle çalma imkânına kavuştu. Ed Howard,Rabin Kenyata, Doris Troy, Vinnie Night, Eric Revis, LaVerne Butler, Allan Harris, Clifford Jarvis, Harvey Thompson,Russell Gunn, Steve Kirby, Alvester Garnett ve Marcus Strickland bu çılardan bazılarıdır. Sanatçı , Eskişehir i’deki iki konserde Elvin Jones Jazz Machine grubunda çaldı.

Kerem Görsev’in hayatında yeni bir sayfa sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı. 1996 yılında ikinci albümü “I Love May”, 1997 yılında üçüncü albümü “For Murat’” an sonra dördüncü albümü “Relaxing” 1998 yılında tamamladı.. Bu yıllarda Kerem Görsev, Eric Revis ve Can Kozlu’dan oluşan üçlü konserler ve festivallerle geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

Kerem Görsev ve Allan Harris ortak çalışması “Laid-Back” 1950 ve 1960’ların Broadway müzikleri ve Amerika’nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999’da bitirdi.

1999 yılında St. Petersburg’a giden sanatçı St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan “November in St. Petersburg” albümünün kayıtlarını yaptı. Orkestrayı Erol Erdinç yönetti, orkastra düzenlemelerini Kamil Özler yaptı. Bu albüm 2000 yılında çıktı. Bu albümün ilk konseri 7. İstanbul Caz Festivali’nde St. Petersburg Filarmoni Orkestra ile birlikte gerçekleşti. Daha sonra birçok konserde farklı orkestralarla lenen eserin konserleri devam etmektedir.

2014 yılına Grammy ödüllü saksafon sanatçısı Ernie Watts ile “Emirgan” albümünü İstanbul’da kaydetti. Albümde kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman yer aldılar. Kerem Görsev Trio & Ernie Watts bu albümün konserlerini sırayla 12. Uluslararası Alanya Caz Günleri, İzmir ve Bologna’da verdiler. Sanatçının 9 bestesinden oluşan “Emirgan” albümü Kasım 2014’de piyasa çıktı.

Fatih Erkoç

Müziğe ilk ilgisi, babasının ud sanatçısı olmasından dolayı, üç yaşında kendisine hediye ettiği bir kemanla başlamıştır. Erkoç, ilköğrenimini bitirdikten sonra 1965 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı’na girer.

Burada 7 yıl boyunca trombon, piyano ve kontrbas eğitimi alır fakat mezun olmadan o dönemin en gözde orkestralarından İstanbul Gelişim Orkestrası ile çalışmaya başlar. 1971’de birlikte “Nihayet” adlı bir albüm çıkarırlar. Kısa bir dönem trombon sanatçısı olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda görev alır. 11 yıl Norveç’te kaldıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapmıştır.

1986 ve 1989 yıllarında Kuşadası Altın Güvercin Şarkı yarışmalarında sırasıyla ‘Yol Verin A dostlar’ ve ‘Sen Ve Ben’ adlı şarkılarıyla iki kez birincilik kazanmıştır. 1988 Haziran ayında “Yol Verin A Dostlar” adlı ilk albümünü yapar.

6 yıl tromboncu ve solist olarak TRT hafif müzik ve caz orkestrasında bulunmuştur. Birçok kez Eurovision yarışmasına katılan Fatih Erkoç bir süre TRT’de “Yankılar” adlı müzik programına da imzasını atmıştır. Sanatçı yarım bıraktığı konservatuvar eğitimini de bu sıralarda tamamlamıştır.

2007’nin Nisan’ında “Kör Randevu” adlı albümüyle sevilen şarkılarının bir kısmını yeni düzenlemeleriyle sevenlerinin ilgisine sunmuştur. Yeni şarkılarının da bulunduğu bu albümde babası Hasan Erkoç’a ait ‘Elveda Ey Gençlik’ şarkısını da seslendirmiştir.