Japon Savunma Sanatı Gösterisi
Tanıtım
Japon Savunma Sanatı Gösterisi
Japon Savunma ı Gösterisi

Japon Savunma Sanatını merak edenler için güzel bir fırsat duyurmak istiyorum. KOBUDO , KENDO , İAİDO gibi Japon savunma sanatlarının gösterileceği de merak ettiklerinizi sorabileceksiniz.

KOBUDO (Asayama İchidenryu Taijutsu)

Asayama Ichidenryu Taijutsu hakkında; Asayama Ichidenryu genelde torite (kaçış teknikleri), iai (kılıç tekniği), kenjutsu (Japon kılıç kullanma tekniği), juujutsu (silahsız dövüş teknikleri) gibi tekniklerin kullanıldığı bir savunma sanatıdır. Edo Dönemi’nin başında (17. yüzyıl) Tanba Eyaleti’nde (şimdiki Kyoto ve Hyogo Eyaletleri) kurucu Asayama Ichidensai Shigetoyo tarafından başlatılmış ve daha sonra tüm Japonya’ya yayılmıştır.

Asayama Ichidenryu Taijutsu Ustası Eiji Sakai hakkında birkaç bilgi vermek gerekirse luk çağından itibaren babası ve aynı zamanda hocası olan Uichiro Sakai tarafından Asayama Ichidenryu Taijutsu’yu öğrenmiştir. 1996’da babası Uichiro’nun vefatının ardından tekniğin varisi olarak “Asayama Ichidenryu Taijutsu Butoku Kai” Asayama Ichidenryu Taijutsu Dövüş Sanatları Derneği’ni kurmuştur. Kendisi bu derneğin ilk başkanı olmuş, gençlerin eğitimi için büyük çaba harcamıştır. Ayrıca, başta Türkiye’de 2005’te düzenlenen “Beypazarı Japon Kültür i” olmak üzere, , , Eskişehir, Marmaris, Bodrum, vb. yerlerde toplam 8 kez tanıtım gösterisi ve eğitim gerçekleştirmiştir.

Kobudo gösteri, Eiji Sakai,  Shigeaki  Ota, Akifumi Otsuki tarafından yapılacaktır.

KENDO

Kendo yaparken etafınızdakileri gözlerinizle görmeyi, olaylara anında tepki vermeyi zihninizi kullnarak zaman geçirmeden karar vermeyi öğrenirsiniz. Kendo çalışmalarının önemli amaçlarından biri, bir karışılaşması sırasında ya da kişinin içinde bulunduğu herhangi bir durumda hiçbir zaman zihinsel olarak hazırlıksız yakalanmamasını sağlamaktır.

Kendo Gösterisi, Cihan Engin(4.dan) ve Kendo Derneği tarafından yapılacaktır.

İAİDO

Japon Kılıcı kullanılan bir ‘Budou’ olup, rakibin ani saldırısına karşı anlık saldırıyla cevap vererek rakibi alaşağı etmek amacıyla düşünülmüştür. Kılıcın kınında yerleşik haliyle başlayan, kılıcın tekrar kınına sokulmasına kadar ki süreyi tek süreç olarak gören ‘kata’nin uygulandığı, antrenman yapılmasıyla rakibi ‘kesmek’ denilen yeteneğin öğrenilmesi ve o süreçlerde bedeni geliştirmeyi ve bu vesileyle kılıç kullanmanın anlamını öğrenmeyi amaçlamaktadır.

İaido Gösterisi, Erdem Erzurum (3.dan) ve Masataka Kobayashi (1.dan) tarafından yapılacaktır.

Etkinlik  2 Mart 2015 Saat:19:30 Yer: Bahçeşehir Üniversitesi (Beşiktaş Kampüsü) Fazıl Say Salonu Giriş ücretsizdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz