Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar
Tanıtım
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi Garlic Restaurant & Bar

İstanbul’un kalbi sayılan Taksimde Gezi İstanbul’un bünyesinde yer alan Garlic Restaurant & Bar, öğlen ve akşam lerinde hizmet veriyor.  Garlic Restaurant & Bar menüsünden bizler için özel hazırlanan bir akşam yemeği tadım etkinliğinde bu lezzetleri tatma fırsatım oldu. Gezi İstanbul Mutfak Koordinatörü ve Executive Şef Gökhan Sorguçun yönetiminde bizler için hazırlanmış lezzetli bir akşam yemeğini anlatmaya geçmeden Gezi İstanbulun tarihinden kısaca bir söz etmek istiyorum. 1987 – 2002 yılları arasında misafirlerine, Avusturya – Pasta, Belçika – Çikolata, Fransa ve Türkiye – Geleneksel Hamur İşi kültürlerinin ürünlerini sunan Patisserie Gezi, on beş yıl aralıksız hizmetin ardından 2002 yılında İç mimar Tülin Kıran ve Y. Mimar M. Hakan Kıran ortaklığı olan Gezi Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından dev alınıp  2014 yılının ikinci yarısı yapılanma sürecine girip mayıs 2015 itibariyle Gezi İstanbul Brasserie konsepti altında İstanbul Taksimde hizmet vermeye devam ediyor.Gezi İstanbul çatısı altında; Gezi İstanbul Brasserie , Gezi İstanbul Chocolaterie Gezi İstanbul Patisserie, Garlic Restaurant& Bar , Gezi İstanbul Catering olarak misafirlerimize %100 Doğal ve Katkısız , %100 El Yapımı , %100 Taze ,%100 Kaliteli ürünler sunmayı hedefliyorlar.

Menü gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Başlangıç olarak Burrata Peyniri ile başladık ızgara tava ekmeği , zeytin ezmesi, cherry domates, siyah zeytin , kırmızı soğan , taze baharat salatası, fesleğen ve çektirme balsamik ile servis ediliyor hafif ve yanında eşlik eden lezzetlerle iyi bir başlangıç  yapabilirsiniz. Burrata Peyniri ilk defa 1920 yılında İtalyanın Puglia bölgesinde bulunmuş olup yapılması maharet ve emek istiyor mozarella ve kremadan yapılıyor, taze İtalyan peynir çeşitlerinden. Burratalar  günlük üretim kullanılan süt İzmir’den ,  Burratanın altındaki servis edilen ekşi maya köy ekmeği kendi üretimleri unu Konya yöresinin.

Burrata Peyniri gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Ardından Sarı Yüzgeç Tuna Tartar geliyor Avokada püresi ve soya sosu ile , yerli tuna kullanılıyor Çanakkale tarafından gelen, yağ oranın bu balıkların kalitesini belirlediğini de bilmenizde fayda var.

Sarı yüzgeç tuna tartar gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Gecenin en sevdiğim lezzetine sıra geliyor normal de ayrı ayrı servis edilen Asya Salatası ve Atom Karides tek bir tabak da çok şık bir şekilde servis ediliyor. Hafif acılı atom sosla harmanlanmış öncesinde panelenmiş karidesler benden tam not alıyor. Salatada biraz daha çeşit soslarla zenginleştirirse lezzetine lezzet katacağına eminim. Patates sevenlerden iseniz Trüflü ve Parmesanlı patates kızartması da menüde yer alıyor. Altındaki gazete görünümdeki yağlı kağıt hoş olmuş görünüm açısından dikkat çekiyor.

Asya Salatası - Atom Karides gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar
Trüflü ve Parmesanlı patates kızartması gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Trüflü Mantarlı Risotto ve Kuzu İncik , kültür mantarı ve kestane mantarı kullanılarak hazırlanıyor.

Trüflü Mantarlı Risotto ve Kuzu İncik gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar
İncir tatlısı gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Tatlılarda ise ilk önce İncir tatlısı geliyor incirler Aydından, bu lezzetin üzerine manda kaymağı eklenip servis ediliyor. Profiterol ve Brownie sıcak çikolatalı soslu servis ediliyor kullanılan çikolata Callebaut olup dünyanın en kaliteli çikolatalarından biri zaten bunu birkez tatmışsanız sıradan çikolatalardan farkını anlamışsınızdır. Bu güzel akşam yemeğini bizlere sunan şef Gökhan Sorguç olmak üzere tüm Gezi İstanbul çalışanlarına teşekkürler yeni bir mekan görüşmek üzere bol bol gezin hatta isterseniz #gezginnerede yazıp tüm sosyal medya hesaplarından paylaşımlarımı takip edebilir sizde paylaşım yapabilirsiniz. Menü ve fiyatları incelemek için tıklayın

Profiterol ve Brownie gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar
gezi İstanbul garlic restaurant & bar
Gezi İstanbul Garlic Restaurant & Bar

Gezi İstanbul : Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No 5/A, Beyoğlu, İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz