Deraliye Restaurant
Tanıtım

Bu ramazan sizlere ’un çeşitli semtlerindeki mekanların iftar menülerini anlatmaya çalışmaktayım bu seferki adresim yaklaşık 8 ay önce açılan Sultanahmetteki Deraliye Restaurant – Ottoman Palace Cuisine oluyor. Bimutfakikişefin güler yüzlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak şeflerin önderliğinde Deraliye Restaurantın Osmanlı usulü iftar sofrasında buluştuk. Bu buluşmanın ayrı bir önemi de vardı. Ayvaz şefimize sürpiz bir doğum günü kutlaması da hazırlanmıştı. Hepimiz o gün Ayvaz şef idik.

Deraliye Restaurant deraliye restaurant
Hepimiz Ayvaz şefiz
Deraliye Restaurant deraliye restaurant
Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak şeflerim

Deraliye Restaurant , Osmanlı mutfağından ramazan için menüsünde iftariyelik olarak Medine Hurması ,Ceviz ,Gün Kurusu Kayısı , Kapari Çiçeği ile Kalamata Zeytini , Beyaz peynir , El yapımı reçel , Bal , Terayağ , Mehle pastırması mevcut. Her iftar akşamına özel Osmanlı şerbeti ikramı da gelen konuklara servis ediliyor.
Tarhana çorbası tam kıvamında idi vişne ekşisi ile tatlandırılmış yoğurtlu ve baharatlı olarak servis ediliyor.

deraliye restaurant
Deraliye Restaurant
deraliye restaurant
Deraliye Restaurant
deraliye restaurant
Deraliye Restaurant

Soğuk başlangıçlar da ,Vişne taneli yaprak sarma , Humus ,Babaganuş , Çerkez tavuğu masamızda idi.
Sıcak başlangıç olarak Arefe Köftesi , Badem ,kuş üzümü ve baharatlı kıyma doldurulmuş içli köfte şeklinde sunuldu. Mekanın en çok beğenilen lerinden olan Ballı Gemici Böreğide menüde yer alıyor. İ
çinde karışık Türk peynirleri ile sarılmış gemici böreği , ballı  servis ediliyor. Ara sıcakların ardından Adana ve Urfa kebaplarla ana yemeğe geçtik. Normal iftar menüsünde ana yemek olarak Yufkada Kuzu İncik Beğendili var. İftar menüsünün Saraydan Tatlı Lokmaları Tabağında ise, Safranlı ve Kuş Üzümlü Sütlü Zerde (Helatiye) Sakızlı, bademli, Antep fıstıklı ve meyveli su muhallebisi servis ediliyor. Limitsiz çay / , meşrubat iftar boyunca yemeğe eşlik ediyor. Deraliyenin misafirlerine özel Diş Kirası Hediyeside bu güzel gecenin hatırası olarak gelen konuklara sunuluyor. Menünün fiyatı 85 TL toplu gelinirse indirimden faydalanabilirsiniz.

Adres: Divanyolu Cad, Alemdar Mah, Ticarethane Sk, No:10 Sultanahmet / Istanbul

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz