KUZEY IŞIKLARI
Tanıtım

“KUZEY IŞIKLARI”

SLY & ROBBIE meet NILS PETTER MOLVÆR / THE ASTEROIDS GALAXY TOUR / KORHAN FUTACI VE KARA ORKESTRA Caz i kapsamında, dün Uniq İstanbul’un açık hava sahnesinde Kuzey Işıkları inde caz severler, farklı renklerinin harmanlandığı bir seri deneyimleme şansını yakaladılar. Yağmur haberlerinin aksine keyifli bir yaz akşamında çimler üzerinde minderlere uzanan izleyicilerin karşısına ilk, İstanbul’un kaosunu ve deliliğin müzikal hikayesini anlatmak için Korhan Futacı ve Kara Orkestra çıktı. Bazı grupların albüm ve canlı konser kayıtları birbirini tutmaz, Futacı ve ekibinin de sahnede kanlı canlı çıkardıkları iş bambaşka. Konser ilerledikçe biraz karanlık, avantgart rock ve cazın doğaçlama yollarında giderken, sizi de yanlarında götürüyorlar. Her müziksever için canlı dinlenmesi gereken gereken bir oluşum.

KUZEY IŞIKLARI KUZEY IŞIKLARI
Korhan Futacı ve Kara Orkestra

Futacı ve ekibinden sonra sahneyi Danimarkalı indie/saykedelik-pop grubu The Asteroids Galaxy Tour devraldı. Amy Winehouse’un ön grubu olan ardından, Around the Bend parçasıyla Apple’ın reklam müziğine imza atarak iyice tanın grup; hareketli, kıpır kıpır parçalarıyla izleyicilern yerlerinde oturmasına izin vermedi. Konserlerine teknik bir arızadan ötürü ara vermek zorunda kalsalarda, vokalist Mette Lindberg’in hiç düşmeyen enerjisiyle konser alanı herkesin çimlerin üzerinde dans ettiği bir partiye döndü.

KUZEY IŞIKLARI
The Asteroids Galaxy Tour

Gecenin finali ise sıradışı bir buluşmaya aitti. 40 yılda 200.000 den fazla parçaya müzisyen veya prodüktör olarak katkıda bulunan Reggae müziğin Jamaikalı en önemli bas ve davul ikilisi Sly & Robbie, (Sly Dunbar (davul) ve Robbie shakespeare (bas)) ile Norveçli usta caz trompetçisi Nils Petter Molvaær ile birlikte sahne aldı. Konserde kuzeyden gelen tropmetin sesi, araya serpiştirilen dijital samplelar ve Krayip esintisiyle harmanlandı. Gecenin soununda ise grup, Pink Floyd’un Another Brick in The Wall parçasını kendi yorumları ile seslendirerek dinleyicilere güzel bir süpriz yaptı.

KUZEY IŞIKLARI
KUZEY IŞIKLARI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz