Işık festivali
Tanıtım

Dünyanın en ünlü ışık çıları Istanbul Light kapsamında da bir araya geliyor. Görsel bir şovun olacağı festival 13-29 Kasım tarihleri arasında her gün saat 18:00- 23:00 saatleri arasında Zorlu Centeri bir tuval gibi birbirinden renkli eserlerin lendiği bir sanat galerisine dönüştürecek.  Küratörlüğünü Ucla Media Art Bölüm Başkanı rebeca Mendez’in yaptığı festivalin “co-küratörlüğü”nü Adam eeuwens, direktörlüğünü ise Murat Patavi üstlenecek.

Istanbul Light Festival, dünyaca ünlü ışık sanatçısı Kari Kola’nın şovuyla açılacak!

Kari Kola istanbul light festival
Istanbul Light Festival

ILF kapsamında İstanbula gelen sanatçılardan bazıları ; GROUPE LAPS -Fransa , JEN LEWIN- Amerika Birleşik Devletleri, CRISTOPHE MARTINE -Fransa,TILT-Fransa,KIM TAE GON-Güney Kore/Fransa, STUDIO VOLLAERS ZWART-Hollanda, FLYNN TALBOT-Avustralya,AMANDA PARER-Avustralya,REFIK ANADOL-Türkiye,KARI KOLA-FinlandiyaFestivalde yer alan toplam 24 ışık enstalasyonu, dünyanın dört bir yanından gelen ışık sanatçıları tarafından yaratıldı. Her biri, Meydan, Park, Raffles Hotel İstanbul ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi gibi mekanlarda sergileniyor.

The Pool istanbul light festival
The Pool
Intrude istanbul light festival
Intrude
Dresses of memory istanbul light festival
Dresses of memory
Entıty istanbul light festival
Entıty

Işık tasarımının mükemmelliğinin kutlandığı bu büyülü organizasyon, 24 ışık enstalasyonunun yanı sıra workshop’lar ve söyleşilerle zenginleşiyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük açık hava sanat galerisi olma özelliğini de taşıyan İstanbul Light Festival  yaşamın kaynağı olan ışığı kullanarak yenilikçi ışık enstalasyonları ve dev ölçeklerde projeksiyonlar ile benzersiz bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz