Tanıtım
Bu güzel cumartesi günü yolumuz, Karaköy’de bulunan MaeZae’de gerçekleşen çay harmanlama atölyesine düşüyor. Hem farklı bir çay yapımına tanık olacağız, hem de vücudumuzu kışa nasıl hazırlayacağımızı öğreneceğiz.
, Hindistan’ın meşhur çaylarından biri olan masala chai yapımı üzerine kurulu. Bu çay, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve vücudumuzu ayakta tutmamızı sağlayan bir çay. Özellikle batı ülkelerinde  krema ve süt eklenerek tüketilen çay, zincirlerinde chai latte adıyla yer alıyor.
çay Çay harmanlama atölyesi
Çay harmanlama atölyesi
Tea-Çay  Çay harmanlama atölyesi
Çay harmanlama atölyesi

 

Ana malzemeleri siyah assam çayı, karanfil ve kabuk tarçın olan bu çaya damak zevkinize göre kakule veya gül kurusu gibi baharatlar ekleyelerek tatlandırabilirsiniz. Bizim çayımız ise Hindistan’a
özgü bir baharatla tatlandırılarak daha değişik aroma kazanıyor. Çayımızı ayrıca atölyenin imalatı
olan juice kitchen baharat-sebze karışımlarıyla da içebileceğiz. Bu karışımlar, kış mevsimine girerken bağışıklık sistemini dinç tutmak için hazırlanan özel karışımlar ve özellikle çayla birlikte tüketiliyor. Bunun yanında hazır bir, karışım isterseniz, birçok alternatif mevcut.
atölye Çay harmanlama atölyesi Atölye  Çay harmanlama atölyesi Çay Çay harmanlama atölyesi juice kitchen Çay harmanlama atölyesi
 Yazan: Filiz Doğan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz