Tanıtım

Gezginnerede ile beraber yine yollara düştük. Bu seferki durağımız 2013-2014 sezonunda ilk prömiyerini gerçekleştiren “İki Kapılı Ev” oyunu oldu. Garaj’da sahnelenen oyun, 17. yüzyıl İspanyol sunun en önemli iki isminden biri olan Pedro Calderon de la Barca tarafından 1629’da yazılmış ve Ekip Tiyatrosu tarafından alışılagelmişin dışında uyarlanmış. Simel Aksünger, Ömer Fırat Köker, İsmail Sağır, Ayşegül Uraz, Hakan Emre Ünal ,Duygu Yetiş’in oynadığı oyunun yönetmenliğini ise Cem Uslu yapmış.

İki Kapılı Ev oyunlarla yaŞayanlar: İkİ kapili ev

Oyunun konusu, bir tiyatro kumpanyasının yönetmeni olan Patara’nın ilginç karakterlere sahip oyuncuları Aşkoş, Güzellik, Tata, Küt ve Saftirik ile “İki Kapılı Ev”i oynamaya karar vermeleri ve seyirci olan bizim de bu oyunun sahnelenmesine tanık olmamız üzerine kurulu. Kumpanyanın oynayacağı Calderon’un oyunu ise, bir soylu olan Don Lisardo’nun uşağı Calabazas ile birlikte Madrid’e gelmesini ve kendisini Shakespeare’inin “Yanlışlıklar Komedyası” gibi bir durumun içinde bulmasını konu alıyor. Kumpanya kendi içinde öylesine heyecanlı, öylesine tecrübesiz ki oyunu oynarken her yaptıkları olay oluyor. Ancak iş kumpanyanın oyunu lemesine gelince “Bunlar nasıl oyuncu yahu?” denilecek kumpanya insanları gerçek karakterlerinden sıyrılıp özellikle de birden fazla oyuncuyu canlandıran oyuncular anlamında şahane bir performans sergiliyorlar. Yani oyun içinde bir oyun söz konusu.

ikikapılıev oyunlarla yaŞayanlar: İkİ kapili ev

Bu durum o kadar güzel işlenmiş ki her karakteri ayrı seviyor ve her karaktere ayrı bir sempati besliyorsunuz. Tüm oyuncular gerek beden dilleri gerekse sahneye hâkimiyetleri açısından oldukça başarılı. Özellikle bir karakterden bir başka karaktere geçişleri oyunun temel başarısı diyebilirim. Bu noktada Küt’ü canlandıran Hakan Emre Ünal ve Saftirik’i canlandıran Ömer Fırat Köker şahane performans sergiliyorlar ki oyunun lokomotifini oluşturuyorlar.

İki Kapılı Ev‘de arada yapılan politik göndermeler ve tiyatroya dair ince eleştiriler de özlediğimiz gülerken düşünme yetimizi yerine getiren unsurlardan. İki kapının vurgulanması ise iki katmanlı oyun özelinde çok karakterli dönüşümün göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Kısaca, gidip izlemekten zerre pişman olmayacağınız ve her anında gülmekten yorulacağınız bir oyun. Fırsatınız varsa mutlaka seyredin derim. Bir sonraki oyun 15 Aralık salı günü saat 20.30’da ’da!

İki Kapılı Ev :11 Aralık Cuma – 20.30 – İzmir Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi  15 Aralık Salı – 20.30 – garajistanbul

Ekip tiyatronun bir başka oyunu AVRUPA’yı ise aşağıdaki tarihlerde seyredebilirsiniz.

8 Aralık Salı – 20.30 – garajistanbul

21 Aralık Pazartesi – 20.30 – Moda Sahnesi

22 Aralık Salı – 20.30 – garajistanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz