Tanıtım

pembe oyunu pembe

Bu seferki maceramız Tiyatro Kast tarafından Kadıköy Terminal’de sahnelenen “Pembe” oyununa düşüyor. Broşüründe “İnsan yaptığı labirentte küçük bir fare, labirentin rengi pembe” diye tanıtılan oyun, pembe rengine güzel bir atıfla bizi şaşırtıyor. Pembe rengi, hep rahatlatan, mutlu eden, su ve bir o kadar da hafif meşrep görünümlü bir renk olarak akıllarda yer alır. Yani ciddiye alınır tarafı yoktur. Bu nedenle, hayaller gibi esasen ciddiye alınması gereken şeyler bile çoğu zaman bu rengin hafifliğinde küçümsenir.

Ancak oyunda pembe renginin o aldatıcı atmosferiyle bezeli, halinden bir işyeri olduğunu anladığımız sahne bu yanılsamayı ortadan kaldırıyor. Daha ilk çıkış noktasından, yani ofis elemanının giriş sahnesinden, pembenin rahatlatıcılığını ortadan kaldıran bir gerilim söz konusu. Masa, sandalye, lamba, merdiven… Hepsi buna hizmet ediyor. Sonrasında oyuncuların devreye girmesiyle bir nevi komedi tadında ilerliyoruz.

pembe pembekadıköy terminal sahne pembe

Her bir oyuncu, bir amaca hizmet eden ama bu amacın ne olduğundan bihaber karakterlere bürünmüş. Eli işte gözü oynaşta bir sekreter, boş yere koşturan ve her seferinde düşen bir beyaz yakalı, koltuğunun derdini takan müdür, dışarda artist görünümlü ama içerde hiçbir şekilde yapamayacağı iş için boşa koşturan bir işçi ve psikopat ofis elemanı. Mesele ortamla ilgili değil de iş mantığı ve işyeri insancılığı oynamayla alakalı bir yerde. Karakterler de ona göre kurgulanmış ve size oyun boyunca şu soruları sorduruyor: Dert uymayan lambayı takmakta ısrar etmek mi yoksa merdivende dengede kalmak mı? Yoksa yamuk bir masanın içi boş dışı güzel insanı olmak mı? Ya da iş amaç mı araç mı yoksa her ikisi mi?

Ayrıntılarda gizli mesajlar o kadar güzel vurgulanmış ki! Karakterlerde yabancısı olmadığınız şeylere bir yandan gülerken diğer yandan tedirgin oluyorsunuz. Kısaca, Kadıköy’e yolunuz düşerse bir gidin görün ve kendinizi sorgulayın derim. Oyun 13-19-21-27  Ocak tarihlerinde izleyebilirsiniz.

Konsept Tasarım – Yöneten: Salih Usta  Oyuncular: Melis Tuzcuoğlu, Didem Kırış, Serdar Bakioğlu, Emre Taştekin, İlker Aksu  Orijinal Müzik: Uğur Güneş  Kostüm Tasarım: Gürkan Başbuğ  Işık Tasarım: Utku Kara Afiş Tasarım: Ayşegül Oğuz Fotoğraf: Murat Dürüm Işık Uygulama: Ayça Yiğit Asistanlar: Ayça Yiğit, Açelya Çetinkaya

Kadıköy Terminal Sahne: Osmanağa Mahallesi Halitağa Caddesi Şadırvan Pasajı No:28 Kadıköy 34714

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz