Tanıtım

Bu pazar Anadolu Yakası’nda bulunan Rotana’nın Türkiye’deki ilk iki oteli “Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” da keyifli bir brunchdaydım. Sanırım eve en yakın etkinliğim idi bu bakımdan gelmek hiç sorun olmadı.

Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana, keyifli brunchların da yeni adresi olmaya aday. “Eat.Sunday.Love” konsepti ile pazar brunchlarını hafta sonu sevdiklerinizle beraber vakit geçirmek isteyenlere cazip seçenekler sunuyor.

ana giriş tavan rotana Rotana ana giriş rotana Rotana otelleri rotana

Brunch için Elements All Day Dining Restaurant’ı tercih edenleri, saat 11:00-15:00 arası canlı piyano performansı eşliğinde, zengin açık büfede yerel lezzetler ve uluslararası tatlar bekliyor. Aileleriyle gelen lar da Flipper’s Kids Club’ta eğlenceli aktivitelere ve oyunlara katılma şansı buluyor. Otel bünyesinde bulunan kapalı havuzdan yararlanma imkanı da sağlayan iki farklı brunch paket seçeneği sunuluyor.

Elements All Day Dining Restaurant oturma rotana müzikde var rotanaElements All Day Dining Restaurant-3 (2) rotana

Görkemli bir brunch ve eğlenceli saatler için sunulan paketler şöyle: Açık büfe brunch, sınırsız alkolsüz içecek, mimoza kokteyl, açık ve kapalı havuz girişini kapsayan paket; kişi başı 70 TL. Açık büfe brunch, sınırsız yerli alkollü içecek ve kapalı havuz girişini kapsayan paket ise; kişi başı 140 TL. 12 yaş altı çocuklara ise ücretsiz servis veriliyor.

Maltepe’de yer alan “Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” Bağdat Caddesi ile önemli iş, eğlence ve alışveriş merkezlerine yakın olmasından dolayı uzun ve kısa dönem konaklamalar için uygun , metroya yürüme mesafesinde (Maltepe durağı ) ve Bağdat Caddesi’ne ise 10 dakikalık mesafede yer alıyor.

Elements All Day Dining Restaurant brunch rotana Elements All Day Dining Restaurant rotana Elements All Day Dining Restaurant-2 rotana Rotana kahvaltı rotanabeyaz çikolata rotanabalık zamanı rotanakalamata zeytin rotana

Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana Otelleri Mutfağı toplamda 4 adet yiyecek&içecek mekanı bulunan uluslararası mutfaklardan lezzetler sunuyor.

Otelin ana mutfağında Şef Rafet İnce ile beraber 19 kişilik bir ekip çalışıyor. Sabahları 165 çeşit ürünün bulunduğu açık büfe misafirlere sunuluyor. Akşam ve öğle yemeğinde a la carte servis veren restoranların menüsünde Orta Doğu Mutfağı, Türk Mutfağı, Osmanlı Mutfağı, Akdeniz Mutfağı’ndan lezzetler bulmak mümkün.

Menüler Rotana standartlarına uygun şekilde hazırlanmış menüler olup, otel açılışından önce Şef Rafet İnce ve ekibi eğitimlere girerek diğer otellerin şefleriyle beraber keyifli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Her zaman inovatif mutfaktan yana olduğunu belirten Şef Rafet İnce bu konuda Rotana otellerinde bulunan diğer şeflerle çok güzel bir uyum yakalamıştır.

Elements All Day Dining Restaurant-3 rotana Elements All Day Dining Restaurant-4 rotana Elements All Day Dining Restaurant-5 rotana çikolata rotanatatlı-2 rotanatatlı-3 rotana

Otellerin menüsünde öne çıkan lezzetlerden bazıları; tereyağlı hamburger ekmeği, karamelize soğan, hindi fume ve isteğe göre peynir ilavesi ile hazırlanan to die for” dana burger, 36 çeşit baharatla marine edilmiş tandır fırınından kuzu. Simit bulgur, dana kıyma, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan simit kebabı. Bu lezzetli lerin yanında eşlik edecek çok geniş bir şarap menüsü de misafirlere ayrıca sunuluyor.

özlem mekik şef rotana

Executive Chef Rafet İnce : Şef Rafet İnce 1981 Konya, Ereğli doğumlu. Bu mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi”nde başladı. Devlet tarafından aldığı bursla, Lizbon”da “Le Cordon Blue College of Culinary Arts”da 4 sene Güzel lar Fakültesi Gastronomi bölümü okudu ve 2 yıl İtalya Toscano  Şarap ve F&B okuyup staj yaptı. 2003 den itibaren 5 yıldızlı otellerde Executive cheflik yapmıştır. 2013 yılından itibaren kendi restauranlarının işletme müdürlüğünü yapmıştır ve şuanda Ortadoğu’nun en büyük otel zinciri olan Rotana Hotels bünyesinde bulunan Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana otellerinin Executive Chef görevini yapmaktadır.

Chef Rafet İnce, dünyanın sayılı şeflerinden gastronomi eğitimleri almıştır. Dünyaca ünlü uluslararası birçok şefle de aynı mutfağı paylaşma fırsatı yakalamıştır. Uluslararası Dünya aşçılık yarışmalarında ülkesine sayısız madalyalar kazandırmıştır. Bunlardan en önemlisi 2008 İKA Dünya Aşçılar Olimpiyatıdır. Almanya’dan  Türkiye’ye ilk  defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şeftir.

2010 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından ilk resmi Aşçılar Milli takımını kurmuş ve Türkiye aşçılar milli takım direktörü olarak göreve başlamıştır.Görev süresince  ekibi ile Dünya Aşçılık olimpiyatlarında sayısız altın madalyalar kazanmıştır. Şef Rafet İnce , 2010-2013 yılları arası takım Direktörlüğünü  tek başına üstlendi ve takım olarak büyük başarılar elde ederek adını tüm dünyada duyurmaya başardı  ve bu görevini 2013 yılında genç kuşaklara bırakarak  koçluk görevini üstlenmiştir.

Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 55’in üzerinde madalya, kupa ve ödül kazanan Rafet  Şef, ayrıca 2008 yılından beri Uluslararası profesyonel yemek yarışmalarında ve Türkiye’de düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında uzman jüri olarak görevini üstlenmektedir.

Rafet Şef için özel gastronomi eğitimlerine katılarak her zaman kendini yenilemeyi ilke edinmek, bununla paralel olarak fikir ve tecrübelerini genç nesil aşçılara yol göstermek için kullanmak önceliklerinin başında yer almaktadır

2008 yılından beri çeşitli Ulusal TV kanallarında yemek programları yapmakta olan Rafet ince, önceleri TRT1’de  Gülbence, Saba Tümerle Lava Mutfağı, Show Tv Ramazan Sofrası, Atv Zahide ile Yetiş Hayata, Star tv Melek Baykal ve Pişir Yedir Kazan Kanal D ile çalışmıştır.

2012 yılında Wacs Dünya Aşçılar Konfederasyonu tarafın dan eğitim ve sınavlardan geçerek yüksek dereceyle Uluslararası jürilik belgesi verilmiştir. Şef Rafet aynı zaman da Chaine des Rotisseurs üyesidir.

Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana otellerinde bulunan diğer mekanlar;

Elements Bar

Otel restoranının yanında yer alan, zengin içecek menüsü ile Elements Bar ise modern dekoruyla şık bir ambiyans sağlıyor. Keyifli bir atmosferde içkinizi yudumlayarak rahat zaman geçirebileceğiniz mekânda günün yorgunluğunu atabilir ya da yeni başlayacak geceye hazırlanabilirsiniz.

Elements Bar rotana

b&t Cafe–Deli

Çay ya da eşliğinde hafif atıştırmalıklar, sağlıklı salatalar, sandviçler, ev tipi çörekler ve tatlıları gün boyunca sunan, modern ve Avrupai bir cafe olarak tasarlanan b&t Cafe–Deli, sevdiklerinizle birlikte yorgunluğunu atmak için son derece rahat bir konsepte sahip.

b&t Café-Deli menü rotana b&t Café-Deli masa rotana b&t Café-Deli rotana b&t Café-Deli iç tasarım rotana

Bodylines Fitness & Wellness Club

Şehrin gürültüsünden uzaklaşacağınız sakin bir atmosfer sunan Bodylines Fitness & Wellness Club, zinde kalmanız ve dinlenmeniz için özel olarak tasarlandı. Profesyonel eğitmenler eşliğinde hizmet veren fitness merkezinde en son teknoloji kardiyo aletleri, güç geliştirme ekipmanları ve kişiye özel programlar sunan bir stüdyo bulunuyor. Misafirler ayrıca açık veya kapalı havuz, buhar odası ve saunayı kullanarak günün stresini atabiliyor.

spor salonu rotana havuz rotana havuz2 rotana

Flipper’s Kids Club

Konuklar “Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” otellerinin tadını çıkartırken ya da iş toplantılarındayken, çocukları da eğitimli süpervizörler eşliğinde Flipper’s Kids Club’ta eğlenceli anlar yaşayabilirler. Her yaştan çocuğun ilgisini çekecek çeşitli oyunlar, yarışmalar, eğitici oyuncaklar ile çocuklar eğlenirken, konukların gözü arkada kalmayacak.

Toplantı ve Davet

“Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” otelleri dört farklı büyüklükteki toplantı odaları ile son teknolojiyi misafirleri ile buluşturuyor. Modern ses, görüntü ve ışıklandırma sistemleri ile donatılan toplantı salonları ihtiyaçlara uygun çözümler sunuyor. Ayrıca bahçede bulunan açık havuz alanı ve Pool Bar, yaz döneminde düzenlenecek tüm davetler ve kutlamalar için eşsiz bir deneyim imkânı sağlıyor. Anadolu yakasının en iyi balo salonu olma konusunda iddialı olan Elmas Balo Salonu ise 350 kişiye kadar gerçekleşecek toplantı, eğitim, seminer, konferans ve düğünlere ev sahipliği yapıyor.

manzara rotana odalar rotanaBurgu Arjaan by Rotana Odalar rotana

Daha fazla bilgi almak ve rezervasyon için 216 500 77 77 no’lu telefonu arayabilir,  fb.burgutango@rotana.com.tr adresine e-mail atabilirsiniz. Bu güzel için sevgili Funda Aydenize , Özlem Mekik şefime , birbirinden lezzetli yemekleri için Rafet İnce şefimize ve konuk severlikleri Arjaan Rotana ailesine teşekkürler.

Burgu Arjaan by Rotana” “Tango Arjaan by Rotana hatırası rotana

Burgu Arjaan by Rotana: Altayçeşme Mah., Samanyolu Sk. No:23, 34843 Istanbul/İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz