Tanıtım

Geçtiğimiz günlerde evde sushi yapımının inceliklerini öğrenmek için CityCooks Mutfak Okulundaydık. Ünlü sushi restaurant’ı Zuma’da çalışmış danışman şef ve mutfak koçu Recep Aydoğan bize sushi yapma tekniklerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

şefim anlatıyor citycooks mutfak okulunda sushi workshopusushi yapıyoruz citycooks mutfak okulunda sushi workshopuSushi workshopu citycooks mutfak okulunda sushi workshopu

Evde sushi yapmak sanıldığı kadar zor değil ama elbette üç saatlik bir sushi workshop ile sushi ustası olmak da imkansız. Yine de evde sevdiklerinize sushi yapabilecek kadar deneyim elde edebiliyorsunuz. Üstelik tatları da çok güzel oldu.

Şef Recep Aydoğan’ın sushi ile ilgili dikkat çektiği noktalar şöyle:
Sushi’yi hazırladıktan sonra bir saatte tüketin.
Sushi hazırlarken pirinçlerin yapışmaması için ellerinizi sürekli ıslatın.
Çok sevilen wasabi sosunu hazırlarken sosa doğru eğilmeyin, mümkün olduğunca uzak karıştırın.
Bambudan yapılmış sushi stick’lerini birbirine sürterek bambu kırıntılarını yere dökün. (Yoksa boğazda şişerek ciddi sorunlara yol açabiliyormuş.)
Bir yerde sushi sipariş ettiğinizde eğer sushi’lerden kötü bir koku alıyorsanız sakın yemeyin. Tabağı geri gönderme ve yenisini isteme hakkına sahipsiniz.

Sushi; bayır turpunun püresinden yapılan wasabi sosu, soya sosu ve zencefil turşusuyla servis ediliyor. Şefimiz bize yosun ve sushi pirinci seçiminin inceliklerini de anlattı. Zencefil turşusu mutlaka beyaz olmalı ve alacağımız yosun da koyu yeşil olmalı ki, iyi bir sushi elde edebilelim.  Soy sosu da tuzlu olduğundan az miktarda tüketilmeli. Biz workshop boyunca Kikkoman Soya sosu kullandık. Kikkoman’ın tuzu azaltılmış soya sosu da var.

Kikkoman Soya sosu citycooks mutfak okulunda sushi workshopusushi yapılışı citycooks mutfak okulunda sushi workshopu

Sushi pirincinin hazırlanmasından içine konacak malzemelerin ince şekilde kesimine kadar her şeyi kendimiz hazırladıktan sonra sushileri sardık. El becerisi gerektiren bu işlemden sonra bekletmeden kendi sushi’lerimizin tadına baktık ve genel olarak güzeldi.

Şef Recep Aydoğan citycooks mutfak okulunda sushi workshopuCityCooks Mutfak Okulunda Sushi workshop citycooks mutfak okulunda sushi workshopuCityCooks Mutfak Okulunda Sushi workshop eğitimi citycooks mutfak okulunda sushi workshopu

Adres: Tepecik Yolu, Alkent Alışveriş Merkezi No : 13/1 Etiler 34337 ( / Avrupa Yakası)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz