Tanıtım

İrlanda'dan Esen Rüzgar: Hozier İrlanda'dan Esen Rüzgar: Hozierİrlanda’dan Esen Rüzgar: Hozier Perşembe akşamı gezginnerede ile birlikte yolumuz, Off the Hook lerinin ikinci ayağı kapsamında indie müziğinin yeni soluğu Hozier’i izlemek için Maslak ’ya düştü.

“Take Me To Church” adlı şarkısıyla meşhur olan ve müziğinde rock ile blues melodilerini oldukça başarılı bir şekilde harmanlayan Hozier, nam-ı diğer Andrew Hozier-Byrne, İrlanda’nın yeni gururu olarak Türkiye’de ilk kez sahne aldı ve bizlere İrlanda illerinden güzel bir rüzgar bıraktı.

Off The Hook İrlanda'dan Esen Rüzgar: Hozier

Konser öncesinde mekanda beklediğimden fazla kuyruk vardı ve yaş ortalaması oldukça genç bir kitle bulunuyordu. Bu nedenle görevlilerin “kimliklerinizi çıkarın” ve “veliniz olmadan içeri alamam” sözleri havada uçuşuyordu. Konser öncesinde ön grup olarak İngiliz müzisyen Rhodes sahneye çıktı. Saatler tam 21.15’i gösterdiğinde ise Hozier sahnedeydi. “Angel of Small Death and the Codeine Scene” ile giriş yapan  çı, “Someone New” ile ortamı ısıdırdı. “It Will Come Back” ile çekingenliğini üzerinden atarak seyirciyle iletişime geçen Hozier, gerek sesi gerekse gitar riffleriyle konser süresince tempoyu düşürmedi ve bu anlamda beklentilerimin oldukça üzerine çıktı.

Hozier, David Bowie’yi de anmadan geçmeyip onun anısına güzel bir “Young American” cover’ı yaptı. Ancak, seyirci kitlesi Bowie’den ve şarkının öneminden pek haberdar olmayınca, şarkı ayıp olmasın diye öylesine bağırmalar arasında kaynayıp gitti. Yeni nesil için 20 sene evveli bile dinlenilemeyecek kadar eski olduğu varsayıldığında bu durumu normal karşılamak gerekiyor sanırım:))

IMG_3073 İrlanda'dan Esen Rüzgar: Hozier

Sonrasında benim de pek sevdiğim, albümünde Karen Cowley ile söylemiş olduğu “In a Week” parçasına geçen Hozier, vokalisti Alana Henderson ile adeta bir İrlanda atmosferi yarattı ve hepimizi alıp bir yerlere götürdü.

“Like Real People Do”, “Sedated” ve “To Be Alone” gibi sevilen şarkılarıyla konserine devam eden Hozier’in seyirciyi coşturduğu an elbette “Take Me To Church” şarkısı oldu ve kalabalık ilk kez bir şarkıya baştan sona eşlik etti.

Bis sonrasında ise bizi “Cherry Wine” ve Beatles cover’ı olan “Blackbird” bekliyordu. Kapanışı ise yeni şarkısı “Work Song” ile yapan Hozier”den geriye Volkswagen Arena’da güzel bir deneyim ve İrlanda”nın o kendisine has havası kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz