Tanıtım

Sami Baydar’a Saygı si , 2012 yılında aramızdan ayrılan şair ve ressam Sami Baydar’a bir saygı niteliğinde hazırlanan sergi, 17 Mart – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Amerikan Hastanesi “Operation Room” Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide sanatçının gerçeküstücü öğeleri naif formlarla birleştirerek, yaşamının son döneminde ürettiği yağlıboya resimleri yer alıyor. Bunun yanında, Sami Baydar’ın arkadaşlarının özel koleksiyonlarından seçilerek toplanmış kağıt üzerine desenleri ve serginin küratörü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun bir kolon üzerine yerleştirdiği dizeleri de sanatseverleri karşılıyor.

Sami Baydar’a Saygı Sergisi sami baydar’a saygı sergisiAyrıca sergiye eşlik etmesi için hazırlanan ve Sami Baydar’ın seçilmiş leri ve öykülerinden oluşan kitap da sergi boyunca ziyaretçileri bekliyor. Okay Karadayılar’ın tasarladığı kitap, Ahmet Güntan, Lâle Müldür, Fırat Demir ve kitabın editörü Burak Fidan ile Ilgın Deniz Akseloğlu’nun da yazılarını içinde barındırıyor.

Hazırlanan bu kitapta 160. Kilometre şairleri, Sami Baydar’ın sergilenen yağlıboya resimlerine dizeler yazarak Baydar’ı selamlıyor.

Sami, güzel melek, Amerikan Hastanesi “Operation Room”da, Pazar günleri hariç her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.

SANATÇI HAKKINDA:

Sami Baydar 1962 yılında Merzifon’da doğdu. 1987’de Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Bölümü, Devrim Erbil’in resim atölyesinden mezun oldu. Resimleri, içlerinde Bienali, Proje 4L, Karşı Sanat gibi organizasyon ve mekânlarda sergilenirken, şiirleri ve öyküleri Beyaz, Şiir Atı ve Defter gibi dergilerde yayınlandı. En son toplu şiirleri 2012’de Dünya İnancı ve toplu öyküleri 2015’te Sese Gelen Sevgili adlarıyla Yapı Kredi Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz