Tanıtım

Konuşan Resimler Ebedi- Edebi si ,  merkezinde açılacak.

Kimi edebiyatçı, kimi şair, kimi yazar.  Kimi sadece Kadın, kimi sadece Erkek.

Ve çokça “insan”  Yaşasalardı gökyüzü daha mavi, şehir daha romantik olur muydu?

Ebru Ceylan’ın Konuşan Resimler serisinin 3. Sergisi “Ebedi- Edebi”  05 Mayıs 2016- 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Beşiktaş Fulya ’ta…

Konuşan Resimler Ebedi-Edebi sergi konuşan resimler ebedi- edebi sergisiCumhuriyetin İlk Yıllarından Günümüze…

Sanatçı Ebru Ceylan, “Suretler” ve “ Man o To ”den sonra “Ebedi- Edebi” sergisi ile Cumhuriyet dönemi beş akıma konu olan edebiyatçıların; hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini, aşklarını plastik sanatlar ve edebiyatı birleştirerek  tekrar gün yüzüne çıkartıyor, günümüz kuşağı ile buluşturuyor. İsminde olduğu gibi “Edebi”yi oluşturuyor.

Tomris Uyar’dan Deniz Çakır’a, Aziz Nesin’den Cem Davran’a…

Yağlı boya tablo ve hikayelerden oluşan sergide, Cumhuriyet tarihinin edebi eserlerinin sahipleri, Halide Edip Adıvar, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Metin Altıok, Orhan Veli, Rıfat Ilgaz, Turgut Uyar, Özdemir Asaf, Edip Cansever, Can Yücel, Ahmet Telli, Yaşar Kemal dâhil birçok yazar ve şairin tabloları ve hikayeleri yer alıyor.

Bu hikayeleri aralarında; Erkan Can, Cem Davran, Fikret Kuşkan, Ayçin İnci, Serdal Genç, Murat Akkoyunlu, Rana Mamat, Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer ,İsmail Demirci, Serhat Teoman, Emre Erkan, Mert Öner, Caner Cindoruk, Deniz Çakır, Yiğit Özşener, Yekta Kopan, Oktay Kaynarca, Selen Öztürk, Levent Üzümcü, Görkem Kanpolat, Mert Fırat, Sarp Akkaya, Serkan Altunorak, Ozan Akbaba, Bahtiyar Engin, Onur Saylak, Demet Evgar, Alican Yücesoy, Sanem Çelik, Ezgi Sözeri, Can Sözeri, Fırat Çelik, Saygın Soysal, Songül Öden, Esra Dermancıoğlu, Ezel Akay, Cenk Sözeri, Ali Poyrazoğlu, Yetkin Dikinciler, Melih Selçuk, Nejat İşler, Yılmaz Erdoğan, Tarık Akan, Toprak Sergen, Rıza Kocaoğlu, Sunay Akın, Selim Bayraktar, Levent Özdilek’in  de olduğu sanatçılar seslendiriyor.

Farklı Fikirlerin, dünden bugüne, bugünden yarına, tuvale yansıyan renkler gibi farklılık ve uyum içinde bir arada yaşamasını hayal eden sanatçı bu sergide farklı fikirleri ile tarihe iz bırakan edebiyatçıları ağırlıyor. 52 eserin yer alması planlanan sergi 05- 20 Mayıs 2016’ya kadar sürecek.

Sergiye konu olan Edebiyatçılar:

Ahmed Arif – Ahmet Hamdi Tanpınar- Ahmet Muhip Dıranas- Ahmet Telli- Arif Nihat Asya- Aşık Veysel- Atilla İlhan-  Aziz Nesin- Bedri Rahmi Eyüpoğlu –Behçet Necatigil- Bilge Karasu- Cahit Külebi- Cahit Sıtkı Tarancı- Can Yücel- Cemal Süreya- Ece Ayhan- Edip Cansever- Faruk Nafiz Çamlıbel- Feruzan- Haldun Taner- Halide Edip Adıvar- Halikarnas Balıkçısı-  İlhan Berk- Kerime Nadir-  Leyla Erbil-  Melih Cevdet-Metin Altıok- Mina Urgan- Nazım Hikmet-  Necati Cumali- Necip Fazıl Kısakürek- Neyzen Tevfik- Nezihe Meriç- Oğuz Atay- Oktay Rifat- Orhan Veli- Ömer Seyfettin- Özdemir Asaf- Peyami Safa- Rıfat Ilgaz-Sabahattin Ali- Sait Faik- Sevgi Soysal- Sezai Karakoç- Tezer Özlü- Tomris Uyar- Turgut Uyar- Ümit Yaşar Oğuzcan- Yaşar Kemal- Didem Madak- Gülten Akın- Reşat Nuri Güntekin

Sergi Açılış Kokteyli: 5 Mayıs Cuma  19:00  Sergi Süresi: 05 Mayıs – 20 Mayıs

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz