Tanıtım

Tiyatro Ak’la Kara tiyatro akla kara perdelerini açılıyor Akla Kara Perdelerini açılıyor, Dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Ak’la Kara, finalinin seyirci tarafından belirlendiği “Karar Kimin” oyununun perdelerini seyircilere ücretsiz açıyor.

27 Mart pazar günü saat 17.00 ‘de seyirciyle buluşacak oyunu izlemek için 0216 541 43 59 numaradan rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Karar Kimin tiyatro akla kara perdelerini açılıyorJüri Sensin, Peki “Karar Kimin?”

Ken Harrison bir trafik kazası sonucu boyundan aşağısı felç olmuş bir heykeltıraştır. Aynı zamanda böbrekleri de iflas etmiştir ve diyalize bağlıdır. 6 ay hastanede geçen bir süreden sonra iyileşme umudu olmayan Ken, hastaneden taburcu edilmek ister. Hastanenin başhekimi Dr.Emerson ise hastane dışında Ken’in yaşayamayacağını düşünür ve bu karara karşı çıkar ve Ken’in akli dengesi yerinde değildir raporu tutturarak hastanede zorla tutar. Bunun üzerine Ken bir avukat tutarak hastaneye karşı dava açar. Hastanede çalışan diğer doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar iki ayrı kutba ayrılır. Mahkemede yargıç her iki tarafı da dinledikten sonra kararı toplum jürisi koltuğunda oturmakta olan seyirciye sorar. Jüri’nin vereceği karar göre oyunun sonu ya Ken Harrison’ın kendi isteğiyle hastaneden çıkmasıyla ya da Dr. Emerson’ın onu zorla hastanede tutarak yaşamaya zorlamasıyla bitecektir.

Finale siz karar vereceksiniz ve belki de kararınızı ilk kez bu kadar sorgulayacaksınız…

Yazan : Brian Clarke  Çeviren : Savaş Özdural  Yöneten : Atilla Şendil

Yönetmen Yardımcısı : Ozan Dağara  Işık : Yüksel Aymaz

Oyuncular : Savaş Özdural, Hakan Altuntaş, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Ilgın Angın, Arzu Akın, Adem Türker, Mehmet Güler, Tanju Yıldırım, Buket İrtem, Gülnur Badakal

Oyunu 10-16-22-30 Nisan 2016 tarihlerinde seyredebilirsiniz. Tam 35.00 TL Öğrenci 25.00 TL

Karar Kimin oyunu tiyatro akla kara perdelerini açılıyor Karar Kimin tiyatro akla kara perdelerini açılıyor