Tanıtım

Bir Aile i/Rodinny Film

Yıl boyunca gösterildiği lerde övgülere boğulan bu Çek filmi, aile krizi hikâyelerine yeni bir soluk getiriyor. Biri lise diğeri üniversite öğrencisi larını evde bırakarak tatile çıkan Irena ve Igor, işlerin sarpa saracağını hiç tahmin etmemektedir. Ne de olsa teknoloji yardımıyla video görüşmeler yapmak ve evde olan biteni takip etmek artık mümkündür. Ancak hem kendi seyahatleri hem de evde yaşananlar tatsız gelişmelere gebedir. Genç yönetmen Olmo Omerzu, bu ikinci uzun metraj filminde, heyecanı diri tutarak seyircinin beklentileriyle ustalıkla oynuyor. Baştan sona sürprizlerle dolu olan Bir Aile Filmi´nin oyuncu kadrosundaki köpeği de kolay kolay unutulmayacak.

Kördüğüm/Maggie’s Plan

Maggie çocuk sahibi olmak için en uygun yolu bulmuştur: Hem yakışıklı hem zeki ama asla âşık olmayacağı bir erkeğin spermleriyle yapay döllenme. Fakat tam o sırada aşk kapıyı çalar: Sorunlu evliliğinden kaçan orta yaşlı akademisyen John, Maggie’nin ayaklarına kapanarak ilan-ı aşk eder. Bu andan başlayarak Maggie’nin yaptığı plan sürekli farklı yönlere dönmek zorunda kalır. Kontrol delileri ve tesadüfleri seven “hayat” arasındaki çekişme hakkındaki bu samimi ve mütevazı komedide Julianne Moore, John´un eski karısı Georgette rolündeki performansıyla parlıyor.

Midnight Special hoşgeldin 35. İstanbul film festivali
Midnight Special

Midnight Special

Jeff Nichols’ın Berlin´de Altın Ayı için yarışan yeni filmi Midnight Special, 80’lerin fantastik filmlerine bir saygı duruşu adeta. Roy, oğlu Alton’ı bir zamanlar üyesi olduğu dini tarikata kaptırmıştır. Özel güçlere sahip olan Alton’ın sadece bu tarikat değil, devlet de peşindedir. Bunun üzerine Roy arkadaşı Lucas’ın yardımıyla oğlunu kaçırır. Bir süre sonra onlara eşi Sarah da katılır. Böylece devlet ajanlarından kaçarken, Alton´ın güçlerinin de keşfedileceği bir yolculuk başlar. Film, baştan sona gerilimi tetiklemesi ve baba-oğul ilişkisini gözlemleme başarısıyla izlenmeye değer filmlerden.

Gökdelen/High Rise

İngiliz sının harika çocuğu Ben Wheatley’nin yeni filmi Gökdelen, kült yazar J.G. Ballard´ın aynı adlı romanından uyarlama. Başrollerinde Tom Hiddleston, Jeremy Irons ve Sienna Miller´ın bulunduğu film, 70’lerin distopya havasında dünyadan soyutlanmış bir gökdelende lüks bir yaşam süren genç bir doktor hakkında. Doktorun başta memnuniyetle uyum sağladığı bu düzen, eşitsizliği göstermeye çalışan bir belgeselci tarafından bozuluyor. Film, özellikle oyunculukları, yönetmenliği ve tasarımıyla göz dolduruyor.

Çete/El Clan

Geçen seneki Venedik Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Pablo Trapero’nun son filmi Çete, Puccio ailesinin kanla lekeli gerçek öyküsünü konu alıyor. Arjantin istihbarat servisi için çalışan Arquímedes Puccio, 1982 yılında cunta hükümeti dağılınca işsiz kalır; fakat hiçbir şey değişmemiş gibi hayatına devam eder. Kendi kafasına göre birtakım insanları kaçırıp evinin bodrumunda saklar, işkenceye maruz bırakır ve ailelerinden fidye ister. Bu planlara çocuklarını ortak etmekten de kaçınmaz. Dinamik bir kurgu ve dönemin rock şarkılarıyla bezeli müzikleri sayesinde nefes nefese izlenen Çete, festivallerdeki başarısına ilaveten ülkesi Arjantin´de hasılat rekorları kırdı.

Brooklyn

Yılın en çok ses getiren filmlerinden biri olan ve üç dalda Oscar’a aday gösterilen Brooklyn, 1950’lerde dünyanın cazibe merkezi New York’a gelen İrlanda göçmeni genç Ellis´in hikâyesini anlatıyor. Ellis, Brooklyn’de yaşamı için beyaz bir sayfa açarken, hayatını değiştirecek yeni bir aşka tutuluyor. Gelgelelim, birlikte göç ettiği geçmişi onu iki ülke ve iki hayat arasında bir tür seçim yapmaya zorluyor. Film, senaryosu ünlü romancı Nick Hornby’nin imzasını taşıması ve Saoirse Ronan’ın şahane oyunculuğuyla festivalin önemli filmlerinden biri olarak yer alıyor.