Tanıtım
Yüce Sezar hoşgeldin 35. İstanbul film festivali
Yüce Sezar!/Hail, Caeser!

Yüce Sezar!/Hail, Caeser!

Coen Kardeşler’in son i, bu yıl Berlin Film i’nin açılışını yapan Yüce Sezar!, tarihinin en eğlenceli Hollywood taşlamalarından biri. Filmin kahramanı Eddie Mannix, bir Hollywood stüdyosunda üst düzey yöneticidir ama zamanı idari kararlar almaktan çok, kendisiyle anlaşmalı yıldız oyuncuları karıştıkları skandallardan kurtarmakla geçer. Stüdyonun o ana kadarki en iddialı projesi olan tarihi epik Yüce Sezar!´ın çekimleri sırasında, filmin başrol oyuncusu Baird Whitlock kaçırılınca işler iyice sarpa sarar… Hemen her sahnesine Coen Kardeşler’e özgü kara mizahın damgasını vurduğu Yüce Sezar!, yıldız isimlerin cirit attığı oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Hoşgeldin 35. Film Festivali Şövalye/Chevalier

Yunan Yeni Dalgası’nın en muzip temsilcilerinden Athina Rachel Tsangari, yeni filminde Ege Denizi’nin ortasında, lüks bir yatta erkekliklerini yarıştıran 6 üst sınıf erkeğin müstehzi serüvenlerini anlatıyor. Şövalye, 21. yüzyılın erkeklik konseptini tartıyor ve rekabet duygusunu zımba gibi bir taşlamanın merkezine yerleştiriyor. Nihayetinde, yılın en eğlenceli filmlerinden biri ortaya çıkıyor.

Ben ve Kaminski hoşgeldin 35. İstanbul film festivali
Ben ve Kaminski/I and kaminski/Ich und Kaminski

Ben ve Kaminski/I and kaminski/Ich und Kaminski

“Elveda Lenin!” gibi muhteşem bir filme imza atan yönetmen Wolfgang Becker’in uzun zamandır beklenen yeni filmi Ben ve Kaminski, Almanya´nın en parlak genç yazarlarından Daniel Kehlman’ın romanından uyarlanmış. Filmin başkarakteri Sebastian Zöllner, ressam Manuel Kaminski hakkında bir makale yazmakta olan genç bir gazetecidir. Bir yandan işini tamamlamaya çalışırken, diğer yandan makalesini doğrudan paraya çevirebilmek için Kaminski’nin bir an önce ölmesini dilemektedir. Daniel Brühl ile Jesper Christensen’in karşılıklı döktürdükleri Ben ve Kaminski, alabildiğine oyuncaklı bir dram ve izlenilmesi gereken filmlerden.