Tanıtım

Alaçatı 7. Ot i 2016 , Alaçatı sevdalılarının birlik olup yarattığı festival ,çevrenin ve doğal beslenmenin öneminin her geçen gün daha da arttığı şu günlerde Alaçatı da yüzyıllardır yaşatılan sağlıklı yaşamın, kültür birikiminin, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amaçlı oluşturulmuş. 07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek festival, Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel lerinin kaybolmaması için, bu festivali düzenliyorlar. İlkini 2010 yılında düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin 7.sını bu yıl “Radika” temasıyla gerçekleştiriliyor. “Radika” halk arasında karahindiba, hindiba, acıgıcı, acıgünek, güneyik, çıtlık, cırtlık, arslandişi olarak da bilinir.

 Alaçatı 7. Ot Festivali 2016 Alaçatı 7. Ot Festivali 2016

Alaçatı’nın Konumu ve Ulaşım:

İzmir’in Çeşme ilçesi sınırları içinde yeralan Alaçatı, Çeşme Yarımadası’nın “ince belinde” rüzgarın kuzeyden güneye, güneyden kuzeye cirit attığı koridorun merkezinde yer alır. Yazın hakim olan poyraz Alaçatı’ya “nefes aldırır”, gün sayısı (yılda 330 gün ile) Türkiye ortalamasının çok üzerindedir, bu da beldeyi dünyanın en önemli rüzgar sörfü merkezlerinden biri yapmıştır.

Kuzeyinde kumsalıyla ünlü Ilıca, güneyinde rüzgar sörfü kulüplerinin olduğu Alaçatı Limanı, batısında zeytinlikler ve yeni yeni bağlarla kaplanmaya başlayan Karadağ bulunur. Denizden 3 km içeride yer alan Alaçatı’nın denizden yüksekliği 16 metredir. İzmir’den 70 km uzaklıkta olan Alaçatı’ya 90 km uzaklıkta olan Adnan Menderes Havaalanı’ndan da ulaşım otoyolla çok kolaydır. ’dan kendi aracıyla yola çıkanlar için ise Yenikapı – Bandırma Feribotu’ndan indikten sonra 340 km’lik bir yol, Balıkesir – Manisa – İzmir üzerinden 4 – 5 saatte Alaçatı’ya ulaşımı sağlamaktadır. İzmir’den Alaçatı’ya otobüsle ulaşmak için ise İzmir Otogar’ından veya Üçkuyular Garaj’ından “Çeşme Seyahat” Otobüsü’ne binmek yeterlidir (Bir saat içinde Alaçatı’ya ulaşırsınız).

Deniz yoluyla Alaçatı’ya gelecekler için  Not: Alaçatı Yat Limanı 38 Derece 15 Dakika KUZEY Enlemi ve 26 Derece 23 Dakika DOĞU Boylamı’ndadır.

Alaçatı’nın Bazı Merkezlere Uzaklığı: *Alaçatı – İzmir : 70 km *Alaçatı – Çeşme : 7 km *Alaçatı – Ildır : 15 km  *Alaçatı – Efes : 155 km.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz