Tanıtım

Beykozda bir hafta sonu turu , kışı atlatmamıza sayılı günler kala, bir hafta sonu güneşinde kendini göstermesi ile Beykozdaki gezilecek yerleri bir keşfedelim dedik. Beykoz Belediyesinin himayesinde, Şehrin Lezzetlisi dostumun öncülüğünde ,keyifli bir ekiple Beykoz, Polonezköy ve Riva’nın en gözde yerlerini gezdik. ’un doğa dostu ilçesi Beykoz da, doğa ile iç içe bir yaşam isteyenler için ideal bir yer.

Turumuza çıkmadan Cumhuriyetköydeki Green House Park Hotel de köy sı ile karnımızı bir güzel doyurup yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Green House Garden Park Hotel ,meşe ormanıları içinde bungolow evleri, yürüyüş alanları, havuzu, aktiviteleri ile  yeşilin gökyüzüne ulaştığı huzurlu bir ortam yaratmışlar.

Polonezköy de organik bir köy kahvaltısı isterseniz Mari’s House Cafe‘yi deneyebilirsiniz. Kahvaltı serpme olarak sunuluyor fiyatı 40 tl bilginiz olsun. Hemen arkasında Polonezköy Zofia Rızı Anı Evi bulunuyor.

Zofia Rızı (Ryży) Anı Evi Polonezköy’ün en eski evlerinden biri olarak halkın ziyaretine açık, Zofia Rızı (Ryży) Hatıra Evi resmi olarak Polonezköy’ün kuruluşunun 150. yıl dönümünde, 4 Temmuz 1992 tarihinde açılmış. Bu evde köy ve aileyle ilgili fotoğraf ve dokumanlar toplanmış. Zofia Rızı Anı Evi, babası Wincenty Rıżı tarafından 1881-1883 yıllarında inşa edilmiştir. Rızı ailesinin evi köydeki en gösterişli evlerden birimiş, o dönemin tipik Polonya köy evi mimarisini leyen bu ev, ilk günkü halinden hiçbir şey kaybetmemiş. Polonya-Türk ilişkilerinde dostluğunun sembolü olarak anılıyor. Teyze Zosia’nın arzusuna uygun olarak ve mirasçılarının (yeğenleri Leslaf Rızı ile Antoni Dohoda) iyi niyetleri sayesinde Varşova’da kurulan Adampol Kültür Vakfı’nın çalışmalarının neticesinde Zofia Rızı (Ryży) Hatıra Evi, Polonezköy tarihinin ve sakinlerinin hayatlarından hatıraların toplandığı ve sergilendiği bir yer haline gelmiş. Hatıra Evi etüt çalışmaları 1991 yılında Varşova Devlet Etnografya Müzesi müdürü Marek Sztrantowicz tarafından, hazırlık işleri ise 1992 yılında ilkbaharında Varşova’dan gelen etnografya uzmanları tarafından yapılmıştır.

Polonezköy Zofia Rızı Anı Evi açılış saatleri
1 Mayıs – 31 Ekim döneminde, Pazar ve Bayram günleri ,1 Kasım – 30 Nisan döneminde, Pazar günleri
Hafta içi istek üzerine, önceden telefon edilerek bildirilmelidir. Tel: 0 216 432 30 82 ; 0 532 512 64 11

Polonezköy’de yaratıcılık yönünüz varsa bunu Cam ı merkezinde yada Beykoz Cam Ocağında ortaya çıkartabilirsiniz buralardaki gerçekleşen eğitimler ile kendinize sevdiklerinize güzel eşyalar yaratabilirsiniz.

Polonezköyde ailece gidebileceğiniz bir başka yer ise İstanbul Kelebek Çiftliği, yeşilliklerin içinde kurulan merkezde ilk başta 20 dakikalık sinevizyon gösterisiyle “Kelebeğin Hikayesi” izleyip onlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kelebekler konusunda ön bilgiye sahip olduktan sonra rehberler eşliğinde iklim kontrollü kelebek serasında gezi başlıyor. Burada kelebeğin yaşam döngüsüne ait her aşama canlı olarak izleyebilirsiniz.

Yumurta, tırtıl, pupa ve erişkinlik dönemlerinin her birini görmek mümkün. Renk renk uçuşan kelebekler, tropik bitki ve çiçekler arasında yürüyüş yapabilir, kelebeklerin üzerinize konmasına izin verebilirsiniz. Gezi sonunda Obur Tırtıl Cafe’de çay atıştırmalıklar hediyelik eşyalar alabilirsiniz. İstanbul Kelebek Çiftliği haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermekte olup okul ve gruplar için randevu almak gerekiyor.

Bilet fiyatları: YETİŞKİN(15 Yaş üzeri) 25,00 TL (3-14 Yaş) 22,50 TL  AİLE (2 yetişkin & 2 çocuk) 80 TL Engelli ziyaretçilerimize  %50 indirim uygulanmaktadır. Randevu için 90-216-3195253 veya 0090- 0532-6173000 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Riva Kalesi:  Cenevizliler tarafından yapılan, Osmanlı döneminde Revan Kalesi olarak adlandırılan ve Riva Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü noktada yer alan kale,Karadeniz’den Riva Deresi’ne girişi kontrol etmek amacıyla Cenevizlilerce kurulmuş,kalenin biri yıkık iki burcu bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz