Tanıtım

Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması hatırası Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler BuluşmasıAşçılar Derneği’nin bu yıl V. kez düzenlediği Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması 27 Mart Pazar günü Sheraton ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Unilever Food Soluitons’un ana sponsorluğunda düzenlenen ve Kahramanmaraş Yöresel leri temasını taşıyan , 5.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Türkiye’nin önde gelen tedarikçi firmaları APM Gıda, Gıda 360, Kaanlar Peynircilik, Unox, İmren Marmara, Galeri Kristal, Electrolux, Akuvatur, Martin Braun, Horesu, Himalayan Miracle, Kervan Pastaneleri, Ziyade , Porland, Çerez Pazarı, İrem Hanım Çiftliği, Baklava Dünyası, Kadıhisar Gıda, Sadıkoğlu Mantı, Parus Sebze Meyve, Mimar Sinan Börek ve Bonfilet A.Ş.’nin katıldığı etkinliğin iletişim sponsoru ise Turkcell oldu. Aşçılar Derneği’nin “Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Teması” ile misafirlerini ağırladığı etkinlikte 121 çeşit yöresel yemek tanıtıldı ve ikram edildi. Otelin Great Room Salonunda mutfak konseptinde kurulan sahnede Demet Akbağ ve pazarlama yöneticileri, Unilever Food Solutions’un sunumunu gerçekleştirdi.

Derneği 19. yılını kutladığı etkinlikte aynı zamanda üç farklı kategoride düzenlenen yarışmalara da yoğun bir katılım oldu. Aşçılar Derneği’nin organize ettiği “Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup” ve “Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor” başlıklı yarışmalarda adaylar altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştı. Üç farklı yarışmanın en iyileri Best in Class ödülüne layık görüldü ve yarışmacılar aynı zamanda sürpriz hediyeler kazandı.

Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Temalı Açık Büfe Menüsü
Bu yıl itibariyle her yıl bir yöremizin mutfak ve yemek kültür değerlerini tema olarak işlemeye karar veren Aşçılar Derneği, V. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda “Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Teması” ile misafirlerini ağırladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Yemeğinin menüsünde Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 2 gezici mutfak tırıyla katıldığı etkinlikle, 24 profesyonel aşçı ve Kahramanmaraşlı ev hanımlarının hazırladığı yemekler, yöresel mutfağın bütün özelliklerini İstanbul’a taşıdı. Şehrin damaklara destan yazdıracak kadar büyük olan mutfak ve yemek kültürü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Temalı Açık Büfe Menüsünde” 121 çeşit yöresel tat ile misafirlerin beğenisine sunuldu.

Asırlardan bu yana korunarak gelen tarifler ve yerel lezzetler, etkinliğin açık büfe sunumlarının yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin sabah dokuzdan akşam yediye kadar açık kalan standında da ikram edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin standında görev alan ev hanımlarının yerel malzemeleri kullanarak pişirdikleri menü oldukça zengindi. Bu lezzetler arasında “Ekşili Çorba”, “Şalgamlı Tarhana Çorbası”, “Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması”, “Sumak Ekşili Yaprak Sarma”, “Ekşili Aya Suyusu”, “Eli Böğründe”, “Maraş Tava”, “Havuçlu Pilav”, “Kıskalı Tavuk Yahni”, “İçli Köfte”, “Mumbar”, “Aşure”, “Ballı Börek”, “Çullama”, “Cevizli Ev Kırımı”, “Maraş Lavaş Ekmeği”, “Peynirli Bazlama”, “Maraş Kahkesi” bu lezzetlerden sadece birkaçı. Standın ve açık büfenin yöresel sunumları arasında ise “Kahramanmaraş Pul Biberi”, “Açık Ev Ekmeği”, “Kahramanmaraş Tarhanası”, “Meyan Kökü”, “Dolmalık Kuruluklar”, “Çiğde Firik”, “Sumak Ekşi Ahıdı”, “Ceret Cevizi”, “Bezde Bastık”, “Sarı Çeltik” ve “Meyan Şerbeti” ve diğer yerel lezzetler yer aldı. Tüm lezzetlerin yöresel bakır sunum kaplarında yapıldığı etkinlikte, ayrıca yöreye ait pişirme kapları da tanıtıldı.

Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup 2016

Bu yıl V. kez gerçekleştirilen Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, 3 farklı yarışmayla dikkatleri üzerine çekti. Mutfakta güzel lar temasını uygulayacak şefler kıyasıya mücadele etti. “Aşçılar Derneği İstanbul Culinary Cup” ve “Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor” başlıklı yarışmalar, şefler, mutfak sevdalıları ve öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştı. Üç farklı yarışmanın en iyileri Best in Class ödülüne layık görüldü. Yarışmacılar aynı zamanda sürpriz hediyeler kazandı.

“D1 Gıda Maddeleri Sanatsal Çalışma” ve “D2 Gıda Maddeleri Sanatsal Çalışma” olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada, D1 Kategorisinde un, buz, ekmek, tuz, yumurta kabuğu, deniz kabukluları, baharat, bakliyat, tablo, yağ, sebze veya yenilebilir gıda maddelerini içeren ürünler kullanılarak hazırlanan kompozisyonlar yarıştı. D2 Kategorisinde ise sıcak şeker, çikolata, marpizan, düğün pastası, minyatür çiçek çalışması, pastillage, maske, şeker hamuru veya diğer yenilebilir gıda maddelerini içeren ürünler kullanılarak hazırlanan kompozisyonlar jürinin değerlendirilmesine sunuldu. Rafet İnce’nin jüri başkanlığını yapacağı yarışmanın jüri üyeleri, dünya aşçılık olimpiyatlarının güzel sanatlar yarışmalarında ülkemize ödül kazandırmış şeflerden oluştu. Jüri listesi şöyle: Yıldırım Serim, Adem Yılmaz, Ali Ocak, Adnan Öztürk, Gürcan Gülmez, Suat Ulaş, Tolga Özkaya, Mithat Yalçınkaya, Rahmi Yılmaz, Zeynep Ada, Raşit Yazıcı, Sedat Yaman.

Michelin Yıldızlı Şef Ali Güngörmüş Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler BuluşmasıMichelin Yıldızlı Şef Ali Güngörmüş şeflerle buluştu

Hamburg’daki “Le Canard Nouveau” adlı lüks restoranın sahibi ve baş aşçısı olan aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek Michelin Yıldızına sahip şefi Ali Güngörmüş, Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasının onur konukları arasında yerini aldı. Güngörmüş’ün Tunceli’den Hamburg’a uzanan “başarı hikayesi” şefler tarafından ilgiyle dinlendi. Programın bir diğer konuşmacısı ise “Dünyaca ünlü etin profesörü Cüneyt Asan” oldu. Suzan Kardeş ve ekibi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında performansı ile sahne aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz