Tanıtım

Metropolitan Opera gösterimleri ,yılda 250’ye yakın performansın sahnelendiği, dünyanın en büyük klasik müzik ve organizasyonu Metropolitan Opera “The Met: Live In HD” projesi kapsamında cumartesi akşamları Akmerkez’de olacak. Met Opera’nın programından seçilmiş muhteşem performansları dünya ile eşzamanlı olarak Akmerkez Cinemapink’te üstün bir ses ve görüntü kalitesiyle canlı yayından izleyebileceksiniz.

Metropolitan Opera “The Met: Live In HD” organizasyonu ile tam 10 yıldır görkemli sahnesini ve yıldız sanatçılarla gerçekleştirdiği ışıltılı gösterilerini dünyanın belli merkezlerinde, seçkin larda izleyicilerle paylaşıyor. Tüm dünyada olduğu gibi, canlı yayın gösterimler Broadway’le eşzamanlı olarak Akmerkez Cinemapink’de cumartesi geceleri izlenebiliyor. Met Opera, Nisan ayı programında yer alan 18 ve 19. yy’in en önemli operaları Madama Butterfly, Roberto Devereux ve Elektra, sırasıyla 2, 16 ve 30 Nisan tarihlerinde izleyicilerle buluşacak. Ünlü mimar Aziz Sarıyer imzalı sinema koltuklarının konforlu ortamında, Türkiye’de ilk defa kullanılan 4K görüntü ve üstün ses sistemi ile yayınlanacak olan operalar misafirlere görsel ve işitsel bir ziyafet yaşatacak. Etkinliğin biletleri, Akmerkez Cinemapink gişeleri ve biletinial.com’dan temin edilebilecek.
Akmerkez Cinemapink’de gösterilecek Metropolitan Opera gösterimleri

Metropolitan Opera gösterimleri metropolitan opera gösterimleri
Madame Butterfly (Puccini)

Madame Butterfly (Puccini), 2 Nisan 2016, Saat: 19:55 Süre:3,18’

İlk olarak 1904’te sahnelenmiş Madama Butterfly, Puccini’nin üç perdelik en önemli operalarından biridir. Puccini’nin Uzakdoğu ezgileri ile süslediği bu opera sahnelendiği ilk günden bu yana çok beğenilmiştir. Madama Butterfly, kendisini kocasına adamaya hazır, genç bir geyşa olan Cio-Cio-San’ın Amerikan deniz subayı eşi Pinkerton’a duyduğu aşkı ve onu intihara sürükleyen olayları anlatıyor. Orkestra şefi Karel Mark Chichon tarafından yönetilen Madama Butterfly 3 saat 18 dakikalık görsel ve işitsel bir şölene imza atıyor.

Metropolitan Opera gösterimleri metropolitan opera gösterimleri
Roberto Devereux (Donizetti)

Roberto Devereux (Donizetti), 16 Nisan 2016, Saat: 19:55 Süre: 3.05’

18. yy’ın ortalarında ilk kez Napoli’de sahnelenen Roberto Devereux operası, başarılı performansının ardından Paris, Londra, Roma gibi birçok Avrupa şehrinde ve New York’da izleyicilerle buluştu. Donizetti’nin dönemine damga vuran operası Kraliçe Elizabeth’in desteklediği ve İrlanda valisi olarak görevlendirdiği Roberto Devereux’nün yaşamından kesitleri sahneye taşıyor. Roberto Devereux başına buyruk davranışları ve isyancılarla gerçekleştirdiği işbirlikleri sonucunda vatana ihanetten Londra’da yargılanıyor. 3 saat 5 dakika süren bu çoşkulu eser İtalyan orkestra şefi Maurizio Benini tarafından yönetiliyor.

Metropolitan Opera gösterimleri metropolitan opera gösterimleri
Elektra (Strauss)

Elektra (Strauss), 30 Nisan 2016, Saat: 19:55 Süre: 1.45’   Richard Strauss’un ilk kez 1909’da Almanya’da sahnelenen bir perdelik operasıdır.Elektra, Antik Yunan mitolojisine dayanmasına rağmen oldukça modern bir kurguya sahip. Agamemnon’un üç çocuğundan biri olan Elektra, tutkuyla bağlı olduğu babasının, annesi Kraliçe Klitemnestra ve sevgilisi Egistus tarafından öldürülmesini asla hazmedemez. Babasının ölümünün ardından hayatını annesinden öç almaya adar. Elektra, Garmmy ödüllü orkestra şefi Esa-Pekka Salonen tarafından yönetilmekte ve 1 saat 45 dakika sürmektedir.

Metropolitan Opera Hakkında

Kuzey Amerika’nın en büyük klasik müzik organizasyonu olan Metropolitan Opera, açıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen çok yaratıcı ve bir o kadar da yetenekli sanatçılara, dansçılara, orkestralara ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl Eylül ayından Mayıs ayına dek ortalama 27 farklı opera sahnelenmektedir.

İlk (orijinal) Metropolitan Opera Salonu 22 Ekim 1883’te Faust’un gösterimiyle Broadway’de açılmıştır. 27 Ağustos 1892’de meydana gelen yangından sonra, 1903’de Carrére and Hastings mimarlık firması tarafından tekrar inşa edilmiştir. Salon her ne kadar şık ve mükkemmel bir akustiğe sahip olsa da sahne sistemleri elverişli değildi. Bu yüzden orijinal Met Opera binası 16 Nisan 1966’da görkemli bir gala gecesiyle kapandı ve Eylül 1966’da çok daha teknolojik imkanlarla Lincoln Center’da Samuel Barber’ın Antony and Cleopatra’sıyla yeniden gösterime başladı. Ancak asıl 11 Nisan 1966’da La Fanciulla del West gösterimiyle Lincoln Centerdaki Met Opera’sı duyulmus oldu.

1931’in Noel günü MET ilk radyo yayınını Humperdinck in Hansel and Gretel’iyle yaptı ve tüm gün boyunca kesintisiz olarak devam etti. MET’ in son derece başarılı kendi radyo programı 82 yıldır devam etmekte. Amerika’nın yayın tarihinde en uzun süre devam eden klasik müzik serisidir. 15 Mart 1977 Puccini’nin La Boheme’iyle kendi televizyon programını yayınlamaya başladı. Bu programı yaklaşık 4 milyondan fazla insan tarafından izlendi.

2006’nın Aralık ayında ise (The Met: Live in HD ) dünyada sinemalarda yüksek kalitede canlı olarak gösterilen bir dizi performans yayınlamaya başladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz