Tanıtım

Marmelat Pera Cafe Nişantaşı şubesinde zamanı, Galatadaki yerlerinden sonra ikinci mekanlarını Valikonağı caddesindeki çılar parkı içinde açan Marmelat Pera Cafeye gidip kahvaltısını denememek olmazdı. Harbiyedeki sanatçılar parkı içinde yer alan mekan, yeni açıldığından sanırım daha keşfedilmemiş ,parkın verdiği o sakinlik ve huzur içinde Anadolu’nun birbirinden lezzetli kahvaltılıklarını gelen misafirlerine sunuyorlar. Menülerini incelediğimde belli bir kalıplar içine sizi sınırlamıyorlar kahvaltı tabağında bulunmasını istediğiniz ürünleri sizin seçiminize bırakmaları en güzel tarafı. Ehl-i keyf kahvaltısını seçerseniz tabakta kendi seçiminiz olan 3 çeşit peynir, 2 çeşit soğuk et, 2 çeşit zeytin, 2 çeşit tatlı kahvaltılık,tereyağ,domates,salatalık,köy yumurtası,köy biberi ve 2 bardak çayla size sunuluyor. Vejeteryan kahvaltı tabağında ise 4 çeşit peynir, 2 çeşit kahvaltılık meze,2 çeşit zeytin, 2 çeşit tatlı kahvaltılık,tereyağ,domates,salatalık,köy yumurtası,köy biberi ve 2 bardak çay var. Tabii isterseniz kendi kahvaltı menünüzü yaratıp kalabalık bir grupsanız hiçbir lezzeti kaçırmamış olursunuz.

Marmelat Pera Cafe Nişantaşı şubesinde kahvaltı zamanı, @marmelatpera Galatadaki yerlerinden sonra ikinci mekanlarını Valikonağı caddesindeki sanatçılar parkı içinde açan Marmelat Pera Cafeye gidip kahvaltısını denememek olmazdı. Harbiyedeki sanatçılar parkı içinde yer alan mekan yeni açıldığından sanırım daha keşfedilmemiş ,parkın verdiği o sakinlik ve huzur içinde Anadolu’nun birbirinden lezzetli kahvaltılıklarını gelen misafirlerine sunuyorlar. Menülerini incelediğimde belli bir kalıplar içine sizi sınırlamıyorlar kahvaltı tabağında bulunmasını istediğiniz ürünleri sizin seçiminize bırakmaları en güzel tarafı. Ehl-i keyf kahvaltısını seçerseniz tabakta kendi seçiminiz olan 3 çeşit peynir, 2 çeşit soğuk et, 2 çeşit zeytin, 2 çeşit tatlı kahvaltılık,tereyağ,domates,salatalık,köy yumurtası,köy biberi ve 2 bardak çayla size sunuluyor. Fıyatı 27 tl ayrıntılar sitede olacak www.gezginnerede.com #gezginnerede #kahvalti #breakfast #istanbul #nişantasi #pazar #günaydin #goodmorning #foodpics #instagood #like #marmelatcafe #like #breakfast #aciktim #hungry #yemeicme #haftasonu #tatil #eating #amazing #igers #tagforlikes #bestoftheday #love #park #harbiye #doğal #natural #delicolious #yöresel

Gezginnerede (@gezginnerede) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Benim tercihim buraya kadar gelmişken hepsinden biraz da tatmak olduğu için ortaya peynir tabağı istedim. Peynir tabağımız da Çorumdan gelen Kargı tulum,Eski kaşar,Karamandan Divre Obruk peyniri,Bitlis Deri tulum ve Akçay Paçal peyniri vardı. Karışık sucuk tavada ise; et sevenler için kasap sucuk , baharatı sevenler için kayseri sucuğu, Tokatın bez de fermante edilen sucuğu ise en baharatsız  ve en yumuşak olanı idi. Reçellerde ise en beğendiğim Kastamonu süt reçeli oldu, masada ayrıca Antakya Ceviz ve Bebek incir reçelleri  ve Ereğliden Osmanlı çileği reçeli vardı.

Kahvaltı sofralarının bu aralar olmazsa olmazı pişi de menüde olunca almadan olmazdı. Menemen sevenlerden ise Çakallı menemeni denemelisiniz harlı ateşte domates ve biberi iyice ezerek pişirdikten sonra, köy yumurtasının sarısı ve Giresun’dan getirilen tel peyniriyle harmanlayarak hazırlanan Çakallı menemeni, Samsun’dan nefis bir lezzet olarak sunuluyor. Yakınlardaki parkı da çocuklar için keyifli dakikalar geçirmelerini sağlıyor. Her gün 08:00-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor Marmelat Pera Cafe.

Adres: Harbiye Mah. Valikonağı cad Sanatçılar parkı içi No:4/B Nişantaşı/Şişli/ 0 212 2444533 (Kapandı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz