Tanıtım

Tanburi Cemil Bey Anısına mayıs ayı etkinliklerini burada topladımTanburi Cemil Bey doğum günü olan 7 Mayıs’ta, ’nde bir le hatırlanıyor. “Tanburi Cemil Bey Anısına” başlıklı etkinlikle çı ölümünün 100. yılında, önce 13:30’da başlayacak kapsamlı bir panel, ardından saat 16:00’da, saz eserleri ve şarkılarından oluşan bir dinleti ile anılıyor.

Moderatörlüğünü Ersu Pekin’in yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Mutlu Torun, Yrd. Doç. Aslıhan Eruzun Özel, Dr. Bülent Aksoy, Aziz Şenol Filiz ve Cemal Ünlü katılıyor.

Panelin ardından düzenlenecek dinletide solist olarak Gül Yazıcı, neyde Aziz Şenol Filiz, tanburda Hakan Talu, kemençede Sercan Halili, kanunda Serkan Mesut Haliliyer alıyor.

Tanburi Cemil Bey, tanbur, kemençe, lavta, viyolonsel ve yaylı tanburu ustalıkla icra etmesiyle biliniyor. Besteleri ve icrasıyla, Türk müziğine yeni, modern bir tarz ve farklı bir yorum getiren Tanburi Cemil Bey’in özellikle taş plaklara yaptığı taksim kayıtları makam, üslup ve tavır açısından dikkat çekiyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Program: (7 Mayıs 2016, Cumartesi)

Panel (13:30 – 15:30) Ersu Pekin (Moderatör)  Prof. Dr. Mutlu Torun Yrd. Doç. Aslıhan Eruzun Özel

Dr. Bülent Aksoy  Aziz Şenol Filiz  Cemal Ünlü

Dinleti (16:00 – 17:00) Gül Yazıcı – Solist  Aziz Şenol Filiz – Ney Sercan Halili – Kemençe Hakan Talu – Tanbur  Serkan Mesut Halili – Kanun

Zorluda ise, 5 Mayıs tarihinde Hıdrellez neşesini yaşatacak. Meydan katında kurulacak olan Dilek Ağacı’na misafirler dileklerini asabilecek, 5 Mayıs’a özel Cigan Bandosu da meydan katında canlı performans leyecek. Cigan Bandosu, davullu zurnalı birbirinden eğlenceli ezgileriyle neşeli anlar yaşatacak. Hıldrellez etkinliği 5 Mayıs Perşembe günü 12.00-19.00 saatleri arasında Meydan Katı’nda gerçekleşecektir.

Koliva mayıs ayı etkinliklerini burada topladımTrump Cadde yaz lerinde  ilk hafta konuğu ise Karadeniz müziğinin eğlenceli grubu Koliva. Sevilen grup, 30 Nisan Cumartesi akşamı saat 19.30’da Trump Cadde’de konser verecek, Karadeniz müziğinin en sevilen şarkılarını seslendirecek. Trump Cadde, Karadeniz’in hareketli ezgileriyle, coşkulu danslarıyla sallanacak. Konser herkesin ücretsiz katılımına açık olacak…

Konserler Mayıs ayı boyunca devam edecek…

Trump Alışveriş Merkezi’nin teras katında yer alan, restoranları ve cafeleriyle şehrin buluşma noktası olan Trump Cadde’de bahar keyifli ve eğlenceli konserlerle karşılanıyor. Trump Cadde, Mayıs ayı boyunca her hafta sonu ziyaretçilerini müzik ve dansla buluşturacak.

Trump Cadde Ağustos Ayı Performans Programı:

7 Mayıs Cumartesi saat 19:30 – Mirkelam  14 Mayıs Cumartesi saat 19:30 – İlyas Yalçıntaş

21 Mayıs Cumartesi saat 19:30 – Cafe Aman  28 Mayıs Cumartesi saat 19:30 – NEV

SineBU Boğaziçi üniversitesi mayıs ayı etkinliklerini burada topladımBoğaziçi Üniversitesi’nin salonu SineBU, bu ay tam 1 yaşında! SineBU birinci yaşında Goodnight Mommy, The Brand New Testament ve Toz Bezi gibi ödüllü leri sinemaseverlerle buluşturuyor. SineBU Mayıs’ta ilk hafta Goodnight Mommy ve The Brand New Testament vizyonda olacak. Veronika Franz ve Severin Fiala’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı film, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı dalında son dokuz filme kalmayı başardı. Goodnight Mommy, yüksek temposu ve yaşanan olaylarla gerilim artmasıyla beraber 2016 yılının en iddialı gerilim filmleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay ön gösterimi ile vizyonda olanThe Brand New Testament ise, Tanrı’nın sıradan bir insan olması üzerine kurduğu hikayede seyirciye güçlü bir mizah vaat ediyor. Jaco Van Dormael’in yönetmenliğini üstlendiği film, ay boyunca sesli betimleme seanslarında da gösterilecek.

Bilet ücretleri: Tam 12TL, Personel 8TL, Öğrenci 3TL, Sinema Kulübü bü(s)k Üyesi 2TL

Parlayan Yıldızlar mayıs ayı etkinliklerini burada topladım

 

İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin 16. sezondaki son konukları, kontrbas sanatçısı İrem Keskin ve keman sanatçısı Gökçe Çatakoğlu oluyor. 9 Mayıs, Pazartesi akşamı saat 20.30’da ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Keskin, Sperger, Gliere, Bottesini; Çatakoğlu ise Bruch, Ries, Matteson, Kreisler, Elgar, Aşkın ve Wieniawski’den eserler seslendirecek.

Rezervasyon; 0 212 316 10 83 numaralı telefondan veya issanat@isbank.com.tr adresinden yapılabilir.

 

32. GENÇ GÜNLER FESTİVALİ mayıs ayı etkinliklerini burada topladım32. GENÇ GÜNLER FESTİVALİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
İBB Şehir ları, 9-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceği 32. Genç Günler i’nde, sahnelerini genç kuşağın sanatçılarına ve sanatçı adaylarına açıyor. 10 gün boyunca oyunlar, lu seyircilerle ücretsiz buluşacak. Performansların yanı sıra, atölyeler, söyleşiler ve açık hava etkinlikleri de programda yer alacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz