Tanıtım

ArtBizTech tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen bang. Art Innovation Prix’nin, 2018 yılı ana si 3 Mayıs’ta 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de açılıyor. “Dijital aura” temasıyla izleyiciyle buluşacak olan sergide, dünyada son dönemde tartışılagelen teknolojik ve bilimsel unsurları la buluşturan 20 adet eser bulunuyor. Bu eserler, yapay zeka ve insan ilişkisi, ütopik kent tipolojileri, biyomimetik yapılar gibi farklı kurgular kullanarak, günümüzün yeni estetik yargıları ve yeni kavramlarını teknoloji üzerinden sorguluyor.

İnovasyon danışmanlığı firması ArtBizTech’in yürütücülüğünde, bu yıl ikinci kez hayata geçirilen bang. Art Innovation Prix 2018 programında son aşamaya gelindi. Program dahilinde oluşturulan, yeni medya, biyo sanat, kinetik sanat ve veri sanatı gibi, teknolojik ve bilimsel unsurları barındıran sanatsal çalışmalar, 3 Mayıs Perşembe günü 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de sergilenmeye başlayacak. Sergi 18 Mayıs 2018 tarihine kadar görülebilecek.

En yeni teknolojik ve bilimsel unsurlar sanatla buluşuyor

Sergide, biyo-elektromekanik ve ses enstalasyonları, ütopik kent topolojileri, biyomimetikten yola çıkarak oluşturulmuş yapılar, yapay zeka ve insan arasındaki ilişkilere değinen işler, istatiksel verilere bağlı oluşturulan interaktif projeler gibi teknoloji ve sanatı buluşturan eserler izleyicisiyle buluşacak.

bang. Art Innovation Prix sergisinin temelinde izleyicinin sessiz bir anda esere dahil olarak yaşadığı deneyim, eser ile karşılıklı aktarım ve aralarında kurulan “organik bağ” ele alınıyor. Sergi, insan ve makine arasındaki bağı sanat, bilim ve teknoloji alanlarında ele alıyor. Böylece, yeni nesil estetik yargılardan oluşan günümüz dilinin ve kavramların teknoloji üzerinden sorgulanmasını ve bu sorgulamanın yeni tartışmalara yer açmasını hedefliyor.

Projeleri bang. Art Innovation Prix 2018 programında sergilenecek eser sahiplerinin isimleri ise şu şekilde:

Ayfer İdil Kemaloğlu

Ayşe Hilal Ateş

Damla Yücebaş

Elif Bozlak

Engin Kaya

Ersin Öztürk

Galip Argun

Gökhan Bağcılar

Hale Arslan

Hamza Kırbaş

Hazal Fırat

İlayda Yeşilova

İlker Çetin

Kadir Salman

Kıvanç Sert

Mert Bayraktar

Mina Yancı

Mustafa Yıldırım

Nezihe Karakaya

Ozan Atalan

Pınar Akkurt

Ramazan Subaşı

Selin Karcı

Sinan Kolip

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz