Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Tanıtım

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi , Nejat Çuhadaroğlu kurucusu olduğu Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesine, Amerika’dan getirilen 2.Dünya savaşının efsane uçağı Messerschmitt Bf ( Me ) 109-G6”GUSTAV müzenin koleksiyonuna eklendi. Mete Boybeyi, Emre Ergani, Tanem Sivar gibi tanınmış simaların katıldığı lansmanda, çı Hayko sahne aldı. Lansmanda efsane uçak için hazırlanan çok özel pasta, katılımcılarla birlikte kesildi.

 

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi , Çuhadaroğlu Şirketler Grubu’nun Çağlayan’daki Hürriyet Mahallesi’nde bulunan binasının restore edilmesiyle kurulmuş. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi farklı ölçeklerdeki diorama yani üç boyutlu modellemeler ve gerçek boyutlardaki mankenlerin, tablo, gravür, fotoğraf gibi görsellerin, dönem kıyafetleri ile sunulduğu bir müze. Müzenin her katında farklı bir döneme ait eşsiz bir eser görebiliyorsunuz, II. Dünya Savaşı’nda kullanılmış bir obje de Selçuklu Devleti’ne ait eşsiz bir eser de müzede yerini almış. Dünyanın en kapsamlı diorama koleksiyonuna sahip müze özelliği taşıyan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde, Nejat Çuhadaroğlunun 30 senelik maket deneyimini, 25 senelik diorama yeteneğini, 18 senelik koleksiyoner kimliğini ve birikimini sanatseverlerle paylaşıyor. Müzedeki eserler, savaşlarda kullanılan askeri malzemelerin teknolojik gelişimlerini gösterdiği gibi savaşlarla birlikte yaşanan sosyolojik, ekonomik ve kültürel etkileşimler ile savaşın görmek istenmeyen acı yüzüne de ışık tutuyor.

2. Dünya Savaşı’nın Efsane Uçağı ” Messerschmitt Bf ( Me ) 109-G6′ GUSTAV Lansmanındayım. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzemizde 2. Dünya Savaşı’nın Efsane Uçağı ” Messerschmitt Bf (Me) 109-G6”GUSTAV ‘ ın Amerika’dan Türkiye’ye uzanan serüvenini dinleyeceğim. Müze ile bilgi vermek gerekirse kurucusu Nejat Çuhadaroğlu’nun küçük yaşlarda başlayan resim, heykel ve maket yapma tutkusunun seneler içerisinde büyüyerek önce koleksiyonerliğe ve ardından müzeciliğe kadar uzanan hikayesinin sonucudur. Müzede; Osmanlı dönemine ait (1453-1923) askeri ve etnografik tarihi eserler sergilenmekte olup dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirilmiş @hisartmuseum #gezginnerede #HisartMüzesi#müze #museum#Tarih#History#istanbul#turkey#like#art#sanat#look#life#vsco#tagforlikes#lansman#messerschmitt#airplane#worldwars2#german#flyingheritagecollection#aircraft#instaplane#warbird#aviation#nejatcuhadaroglu#deutschland#lik4like#flying#exhibition

Gezginnerede (@gezginnerede) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

6 katlı binada zemin katında Anadolu Selçuklu ve Osmanlı İmpatorluğuna ait eserler ile Büyük Roma ve Bizans İmparatorluğuna ait eserler lenmekte. Anadolu Selçuklu Devleti damgası bulunan kılıçlar, gürz ve balta, 18. yüzyıl başına ait tek örnek olan Zülfikar ağızlı Türk palası, Yıldırım Beyazıd tuğralı kılıç, çelik üzerine altın sıvama yapılmış miğferler, cellat palası ve Osmanlı ordusunun çeşitli dönemlerine ait askeri ekipmanlar ön plana çıkıyor.

Birinci katta ise Osmanlı İmpatorluğuna ait eserler kronolojik bir sırayla bu katta sergileniyor. Canlandırmalar öyle gerçekçi olup sizi tarih yolculuğuna götürüyor.İkinci katta ise Osmanlı İmpatorluğuna ait eserler,Balkan Trablusgarp, 1. Dünya savaşı , Çanakkale savaşı, Sarıkamış olayı bu katta anlatılıyor.Üçüncü katta ise 1. Dünya savaşı, Kurtuluş savaşı, 2. Dünya savaşına ait Diorama eserler bulunuyor. Dördüncü katta ise 2. Dünya savaşı ile başlayıp yakın tarihin Kıbrıs barış harekatı,Kore ,Vietnam savaşları ile Körfez savaşından eserler var.

Beşinci katta müzenin ve yönetim bölümü ve atölye bulunur. Altıncı katta ise müze kafeteryası ve dünyasından lerin eserleri çay yada içerken size eşlik ediyor. Gladyatörler, Vikingler, korsanlar gibi tarihin ilgi çekici unsurları ve Indiana Jones, Yüzüklerin Efendisi, Yıldız Savaşları gibi ses getiren Hollywood yapımlarından sahnelerin canlandırıldığı diorama ve figürler bu katta sergileniyor.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul / Türkiye
T.+90 212 296 98 04

Ziyaret saatleri: Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi: 10:00 – 18:00 Pazar / Sunday: 12:00 – 18:00

GİRİŞ ÜCRETLERİ Yetişkin : 20 TL Grup (10 Kişi ve Üstü) : 15 TL İndirimli Bilet : 10 TL
(Öğrenci ve Öğretmenler) Müze Kart Sahiplerine yılda bir defa müzeye giriş ücretsizdir, Müze Kafe ve Mağazada %10 indirim mevcuttur. Ücretsiz Girişler :Engelli vatandaşlar ile onların “1” adet refakatçileri, Savaş Gazileri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz