Tanıtım

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek i  6-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında tüm Beşiktaş İlçesinde; parkları, meydanları ve sokakları içine alarak başlıyor. Katılım ve ziyaretin ücretsiz olacağı festivalde ulusal ve uluslararası paydaşlar ve katılımcılar ile bahçe ve bitkinin odak olarak kullanıldığı; doğa, toprak, yeşillik ve tasarıma projelerın yanı sıra, kültür-, bilim ve eğitim faaliyetleriyle de coşkulu bir açıkhava festivali ortamı hedefleniyor. “Beşiktaş’ta Barışmak” ana temasıyla gerçekleşecek te  festival bahçeleri, katılımcı mimari enstalasyonları, bilim ve ekoloji temalı eğitimler, atölye çalışmaları yapılacak.

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali proğramı Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin baş danışmanlığını “Chelsea Flower Show”un yirmi üç yıllık direktörü Stephen Bennett üstleniyor. 15 uluslararası bahçe tasarımcısının tasarlayacağı “Bahçe Tasarımları”nın küratörlüğünü de “London College of Garden Design” Başkanı Andrew Tomlin-Fisher yürütüyor. Uluslararası gösteri bahçeleri haricinde, ondan fazla çeşitli disiplinleri temsil eden uluslararası sanatçının işleri de Beşiktaş’la beraber ve Türkiye’yi ilk kez ziyaret ediyor.

Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivalinde 100’e yakın sektörel firma, pek çok ulusal STK, uluslararası temsilcilikler ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla 6-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Beşiktaş, güçlü ve sosyal içerikli bir festivale ev sahipliği yapıyor.

Festival Alanları : Beşiktaş’ın parkları, meydanları, seçili mekânları, ikonik alanları, cadde, bulvar, merdivenli ve çıkmaz sokakları, trafolar, terkedilmiş binalar, okul bahçeleri, açık alan basketbol sahaları, oyun parkları ve sanat galerileri festival’e dahil edilecektir.  www.besiktasbahcevecicekfest.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz