Tanıtım

Fıstıkzade ile Gaziantep turu , Fıstıkzade ailesinin düzenlediği iki günlük Gaziantep gezisinin buluşma noktamız cuma akşamı daki Sabiha Gökçen havaalanı idi. Karayolu ile 14 saat süren Gaziantep , uçakla 1 saat 15 dakikada orada oluyorsunuz. Gaziantep havaalanına uçağımız indiğinde perondan yürüyerek çıkış kapısına ulaşıyorsunuz bu aradaki Gaziantep havaalanı yazısında hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın.DSC_0008 fıstıkzade ile gaziantep turu Cumartesi yoğun bir programın bizleri beklediği için hemen servisimize binip konaklama yerimiz olan Divan Gaziantep otelimize yerleşiyoruz. Gaziantep Havalimanı’na 23 km mesafede ve araç ile ortalama 25 dakika sürmekte. Divan Gaziantep şehir merkezine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde olup konforlu odaları seçkin dizaynı ile şehrin tercih edilen otellerden. Spa & Fitness Merkezi ve Kapalı Alan Yüzme Havuzu bulunan otelde odalara girişler elektronik kartla oluyor. Girdiğimizde bizler için çay, ve yöresel lezzetlerden bir büfe hazırlanmıştı. Odam da ise Gaziantep Ticaret Odasının , Gaziantep mutfağını anlatan Güneşin ve Ateşin Tadı kitabı ve Fıstıkzade Ehl-i keyf hatırası da evdeki yerlerini şimdiden aldı. Ehl-i keyfi haznesine su doldurup buzluğa koyarsanız çevresi buzla dolan ehli keyfinizin ortasına bardağınızı yerleştirdiğiniz de, buzlu suyun soğukluğunun sabit kalmasını ve içeceğinize buz koymadan rahatça içebilirsiniz.

Güneşin ve Ateşin Tadı kitabı hakkında ise bilgi vermem gerekirse yazarı ve araştırmacısı Aylin Öney Tan ve ekibinin destek verdiği kitapta Antep mutfağını temsil eden yaşayan ve kaybolmakta olan 163 tarif seçilmiş. Ekipte Suzan Aral illustrasyon ve kitap tasarımını, Tuba Şatana fotoğraf çekimlerini üstlenmiş.

Gaziantep sıcak bir memleket olduğu için açık renk kıyafetler giymekte fayda var şapkanız ve suyunuzda yanında ise tura başlıyoruz. Otobüsümüze binip yola koyuluyoruz bu iki günlük turumuzda bizlere Gaziantepi anlatan rehberimiz Mehmet Severoğlunun keyifli anlatımı ile ilk durağımız olan ORKİDE Pastanesine ulaşıyoruz.

Orkide Pastanesi kahvaltısı fıstıkzade ile gaziantep turuGüne güzel bir ile başlamak için tercih edilebileceğiniz bir mekan. Açık büfe kahvaltı da 18 çeşit yöresel ürünlerden oluşan ,Türkiye’nin en iyi kahvaltıcıları arasında bulunan Orkide de dönemsel olarak sunulan yöresel mutfaklardan oluşan kahvaltı da neler var derseniz saymaya başlayalım suda antep peyniri,nohut piyazı,zeytin salatası ,zahter, Antep peynirli dürüm,batma kaymak,semsek böreği gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz