Tanıtım

Firuzende Restaurant Anemon Hotel Galata , bu sefer ’un en turistlik yerlerinden Galata kulesinin hemen yanındaki, bence daha birçok kişinin önünden geçip ama keşfedemediği bir yeri anlatacağım. Anemon Galata Otel’in Teras katında bulunan Firuzende Restaurantın bir tarafı Galata kulesi ve Boğaza bakarken diğer taraftta Ayasofya’dan Haliçe tarih kokan manzarayı gözler önüne seriyor.

Etrafı camla kaplı ödüllü bir mekan, Hürriyet Gazetesi tarafından en iyi kışlık Teras , Sabah Gazetesi tarafından da Evlenme Teklif Edilecek mekanlar arasında yer alan bir restaurant. Dünya mutfağı ile hizmet veren restaurantın A la Carte menüsü Türk ve Dünya mutfağının seçkin örneklerinden oluşuyor. Yanık ülke divlit firuzende restaurant anemon hotel galataİçecek menüsünde gözüme çarpan kendi üretimleri olan Divlit, ismini bölgedeki yanardağın isminden alan Divlit “Yanık Ülke” olarak Manisa’nın Kula bölgesinde üretiliyor. Sıcak meze ve peynir tabağı firuzende restaurant anemon hotel galataİçeceğimize uygun olarak başlangıç olarak Ayvalık tulum, çerkez isli peynir, kars gravyeri ve ezine peynirden oluşan yöresel peynir tabağı ile başlıyoruz yanında ise sıcak  meze tabağı olarak , kuzu yaprak ciğer, kalamar , falafel ve çin böreğinden oluşan sıcak meze tabağı birbirlerini tamamlıyor. Firuzende Restaurant Anemon Hotel Galata manzarası firuzende restaurant anemon hotel galataGüneşin batması ile İstanbulun gecesinin ayrı bir güzelliği ortaya çıkıyor. Kuzu sırtı firuzende restaurant anemon hotel galataAna tercihlerimiz kereviz püresi ve meysim sebze soteleri eşliğinde ağır ateşte pişmiş kuzu sırtı oluyor. Tatlılarda ise kendi pastanelerinden hazırlanan çikolatalı pasta ve Fıstıklı Armut tatlısı ile finali yapıyoruz. Çikolatalı pasta firuzende restaurant anemon hotel galataFıstıklı Armut tatlısı toz antep fıstık ve L’era fresca dondurma ile servis ediliyor yaz için serinletici bir tatlı. Tatlılardan sonra biraz da Galata kulesi altında ya da bir kokteyl içmek isterseniz ön taraftaki terasa geçebilirsiniz burada bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın.

Firuzende Restaurant ayrıca özel gruplara özel set menüler oluşturuyor. Nişan yemeği, aile yemeği gibi organizasyonlar için gruplara özel menüler ve fiyatlar uygulanmakta.  Restaurant saat 07:30 ile 02:00 arasında servis verilmekte olup kredi kartı geçerli. Akşam yemekleri için gitmeden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. Ramazan ayında gitmek isterseniz 66 tl’lik fiks bir menü mevcut.

Adres :Anemon Hotels, Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi, No 5, Beyoğlu, İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz