Tanıtım

27. Akbank Caz Festivali 3-12 Kasım Konserleri:

3 Kasım 2017, Cuma

Vanessa Rubin & Trio

3 Kasım Cuma The Seed, saat: 20.30

27. Akbank Caz i, cazın dünyadaki büyükelçilerinden biri olan, tecrübeyle yıllanmış olgun sesini estetik sunum ve hikâye anlatıcılığının ötesinde gerçek bir enstrüman gibi kullanan Vanessa Rubin ile başlıyor. Vanessa Rubin, 3 Kasım Cuma günü The Seed’de unutulmaz bir ile 27. Akbank Caz Festivali’nin açılışını yapacak.

İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions feat Dave Harrington

3 Kasım Cuma , saat: 22.30

Asla tek bir proje ve fikir ile yetinmeyen yaratıcı ve üretken müzisyen ve yapımcı İlhan Erşahin, Istanbul Sessions – Solar Plexus albümü için güçlerini birleştirdiği yeni nesil caz sahnesinin parlak isimlerinden Dave Harrington (Darkside) ile birlikte 27. Akbank Caz Festivali’nde. İlhan Erşahin ve Dave Harrington, müziği hiç bir kalıp ya da zaman dilimiyle sınırlamadan, “şimdi”nin sesini takip eden performansları ile 03 Kasım Cuma günü Babylon sahnesinde olacak.

4 Kasım 2017, Cumartesi

Daniel Herskedal & Marius Neset Duo

4 Kasım Cumartesi, saat: 19:00

Dört yıl önce Norveç halk ezgilerini Avrupa kilise müzikleriyle harmanladıkları Neck of the Woods albümü ile Akbank Caz Festivali’nde sahne alan Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal ile enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Marius Neset, 4 Kasım Cumartesi günü Akbank sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali takipçileriyle olacak.

Red Baraat

4 Kasım Cumartesi, Babylon saat: 22.30

Acid Jazz’ın önemli isimlerinden Red Baraat, 4 Kasım Cumartesi günü Babylon’da caz, hip-hop, rock, funk, üflemeliler, klasik Hint müziğinden oluşan zengin ses mozaiği ve çılgın enerjileri ile 27. Akbank Caz Festivali takipçilerini büyüleyecek.

Nicola Cruz

4 Kasım Cumartesi, Babylon saat: 23:59

Fransa doğumlu Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, 27. Akbank Caz Festivali’nde 4 Kasım Cumartesi günü Babylon’da Türk hayranlarıyla buluşacak.

6 Kasım 2017, Pazartesi

Wolfgang Muthspiel Trio

6 Kasım Pazartesi, Zorlu PSM Drama Sahnesi saat: 20:30

27. Akbank Caz Festivali, 6 Kasım Pazartesi günü Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde kendi kuşağının iz bırakmış caz gitaristlerinden Wolfgang Muthspiel Trio’yu ağırlayacak.

7 Kasım 2017, Salı

Christian Scott

7 Kasım Salı, Zorlu PSM Drama Sahnesi saat: 20:30

Genç cazın kalıpları kıran, Lousiana doğumlu trompetçi, besteci ve yapımcı Christian Scott,

7 Kasım Salı günü Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde 27. Akbank Caz Festivali takipçileriyle buluşuyor. Bir başka bir yenilikçi cazcı, saksafoncu Donald Harrison Jr.’ın yeğeni olan Christian Scott, trompette kullandığı “fısıltı tekniği” ve sahnede grup doğaçlamasını tırmandıran “forecasting cell” adını verdiği ego tahrik yönetimiyle fark yaratıyor. Geliştirdiği özel tasarım trompet ve flugelhorn’lar ile bakır üflemeliler dünyasına da yeni bir soluk kazandıran sanatçının iki Edison Ödülü ve bir Grammy adaylığı bulunuyor.

Ulf & Eric Wakenius

7 Kasım Salı, Akbank Sanat saat: 19:00

Ritim duygusunu sel bir anlatımla dışa vuran İsveçli gitarist Ulf Wakenius, kendi gibi gitar virtüözü olan oğlu Eric Wakenius ile 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. İkili, 7 Kasım Salı günü Akbank Sanat’taki konserlerinde geçtiğimiz Nisan ayında çıkardıkları Father and Son adlı duo albümlerini seslendirecekler.

8 Kasım 2017, Çarşamba

Abdullah Ibrahim & Ekaya & Hugh Maskela

8 Kasım Çarşamba, UNIQ saat: 19:00

27. Akbank Caz Festivali, 8 Kasım Çarşamba günü Uniq Hall’da Abdullah Ibrahim & Ekaya and Hugh Masekela’yı ağırlayacak. Konserde modern cazın baş besteci-piyanistlerinden Abdullah Ibrahim tarafından kurulan ve Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya’ya, Güney Afrika’nın başka bir caz ikonu olan trompetçi Hugh Masekela eşlik edecek.

Authentic Anatolian Project

8 Kasım Çarşamba, Akbank Sanat , saat: 19:00

Türkülerin kaynaklık ettiği, melez müzik projesi Authentic Anatolian Project’in 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 8 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat’taki performansında Anadolu müziğini ruhunuzda, cazı damarlarınızda hissedeceksiniz.

Emin Fındıkoğlu

8 Kasım Çarşamba, Babylon , saat: 21:30

Piyanist, aranjör, festival direktörü ve eğitmen kimliğiyle Türk cazına büyük emek veren Emin Fındıkoğlu, 2,5 yıl önce kurduğu, aralarında Şenova Ülker ve İmer Demirer gibi ustaların yanı sıra Türk cazının genç yeteneklerinin de yer aldığı 15 cazcıdan oluşan Emin Fındıkoğlu +12 ile 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Emin Fındıkoğlu +12, Mehmet Uluğ anısına

8 Kasım Çarşamba günü Babylon’da düzenlenecek konserde Emin Fındıkoğlu’nun düzenlediği parçaların yanı sıra Arif Mardin’in 1950’lerin sonlarında Boston’da büyük bir orkestra için yazarak kopyasını Fındıkoğlu’na hediye ettiği “A Night in Tunisia” düzenlemesinin de yer aldığı bir repertuvar seslendirecek.

9 Kasım 2017, Perşembe

Shabaka & The Ancestors

9 Kasım Perşembe Babylon , saat: 21:30

Gerçek müzikal köklerini kuşaklar öncesinden ona seslenen ruhlarda arayan İngiliz saksafoncu Shabaka Hutchings, Güney Afrikalı müzisyen dostlarından oluşan “The Ancestors” adlı grubuyla 27. Akbank Caz Festivali’ne geliyor. Shabaka & The Ancestors,

9 Kasım Perşembe günü Babylon’da 2016’da Johannesburg’da kaydettikleri Wisdom of Elders albümünden parçaları seslendirecekler.

Şenay Lambaoğlu Akustik

9 Kasım Perşembe Summart Sanat Merkezi saat: 20.00

Caz müziğinin en özgün seslerinden Şenay Lambaoğlu, beş yıl aradan sonra tekrarAkbank Caz Festivali’nde. Lambaoğlu, 9 Kasım Perşembe günü Summart’ta gerçekleşecek konserde beğenilen bestelerinden oluşan akustik bir program sunacak.

Hakan Başar Quartet

9 Kasım Perşembe St. Benoit Lisesi saat: 19.00

Caz gitaristi Hakan Başar’ın oğlu olan Türkiye’nin en küçük caz piyanisti 2004 doğumlu Hakan Başar, 9 Kasım Perşembe günü St. Benoit Lisesi sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali takipçileri ile buluşacak.

Purple is the Color

9 Kasım Perşembe St. Benoit Lisesi saat: 20.00

Simon Raab (piyano ve besteler), Štěpán Flagar (saksafon), Martin Kocian (kontrbas) ve Michał Wierzgoń’dan(davul) oluşan Purple is the Color, grup üyelerinin okul yıllarının kesiştiği Avusturya Linz’de gerçekleşen bir jam sessionda kuruldu. Temelinde, zengin caz quartet geleneği olmasına rağmen pop ve halk müziği ögelerini kullanmaktan çekinmeyen, bunları klasik müzikten beslenen Avrupalı bir sound’un baskın olduğu, modern bir ses dünyasında birleştiren Purple is the Color27. Akbank Caz Festivali kapsamında 9 Kasım Perşembe günü St. Benoit Lisesi’nde gerçekleştireceği konserde Avrupa bestelerini Amerikan doğaçlaması ile harmanlayacak.

11 Kasım 2017, Cumartesi

Benedikt Jahnel Trio

11 Kasım Cumartesi Akbank Sanat saat: 19:00

Berlin’de yaşayan 35 yaşındaki matematik bilimci, piyanist ve besteci Benedikt Jahnel tarafından 10 yıl önce kurulan Benedikt Jahnel Trio, 11 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat’ta olacak. 27. Akbank Sanat Festivali kapsamında izleyeceğiniz Benedikt Jahnel Trio, performanslarında tuşlarda tınlayan çok farklı bir ritim aritmetiği, melodi gibi akan davul ve klasik ile çağdaş yaklaşımların arabulucusu bir kontrbas sunuyor.

Kenan Doğulu “İhtimaller”

11 Kasım Cumartesi Babylon saat: 22:30

Ozan Musluoğlu ile birlikte üstlendiği İhtimaller adlı albüm çalışmasında hit parçalarından oluşan bir seçki ile 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk olan Türk pop müziğinin ünlü ismi Kenan Doğulu, caz müziğini bambaşka boyutlara taşıyor. Ercüment Orkut, Can Çankaya ve Bulut Gülen’in çarpıcı düzenlemeleri canlı dinlemek için 11 Kasım Cumartesi günü Babylon’da yerinizi almayı unutmayın.

Bonobo (Live)

11 Kasım Cumartesi saat: 21:00

Gerçek adı Simon Green olan İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, 11 Kasım Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleştireceği canlı performansıyla 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Albümleriyle kimi zaman caz ve Afro ritimlerini, kimi zaman Endonezya-Gamelan zilleri ve Avrupa disko ritimlerini füzyonlayarak elektronik müziğe yeni bir hassasiyet getiren Bonobo, insan ve mekân kavramlarını içimizdeki tüm duygu dinamikleriyle incelediği son albümü Migration besteler ile festivale renk katacak.

12 Kasım 2017, Pazar

Amina Figarova Sextet

12 Kasım Pazar Cemal Reşit Rey Konser Salonu saat:18:00

Bakü doğumlu piyanist ve besteci Amina Figarova’nın Belçikalı flütçü eşi Brat Platteau ile birlikte kurduğu Amina Figarova Sextet27. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez Türk dinleyicisiyle buluşacak. Amina Figarova Sextet, 12 Kasım Pazar günü Cemal Reşit Rey sahnesinde verecekleri konserde, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştirdikleri 13. albümleri Blue Whispers’dan ezgiler seslendirecek.

Chucho Valdés and Gonzalo Rubalcaba

12 Kasım Pazar Cemal Reşit Rey Konser Salonu saat:20:30

Büyük Küba piyano müziği kültürünün iki kuşağına damga vurmuş; dostlukları, karşılıklı sevgi ve saygıları onlarca yıl öncesine dayanan iki öncü isim Chucho Valdés ile Gonzalo Rubalcaba, 12 Kasım Pazar günü 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Caz dünyasının iki dev ismi popüler parçalardan klasik Küba repertuvarına ve Thelonious Monk’a uzanan duo piyano projeleri Trance ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda festival takipçileri ile buluşacak.

Social Inclusion Band

12 Kasım Pazar Babylon Saat: 19.00

“Herkes İçin Müzik” sloganı ile 10 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanından profesyonel müzisyenler ile Düşler Akademisi’nde sanat eğitimi alarak yeni bir kariyer fırsatı kazanan öğrencileri aynı sahnede buluşturan Social Inclusion Band27. Akbank Caz Festivali kapsamında 12 Kasım Pazar günü Bablyon sahnesinde ücretsiz olarak sahne alacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz