Ana Sayfa Genel Kasım ayı etkinlikleri

Kasım ayı etkinlikleri

3509
0

Kasım ayı leri

2017 

FMV Işık Okulları’nın 4 yıldır düzenlediği FMV Kültür Konferansları dizisinin 24 Kasım’daki konuğu, edebiyatçı Dr. Nedim Gürsel. C.N.R.S Araştırma Direktörü olan ve uzun yıllardır Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Nedim Gürsel, “Edebiyat Yolculuğum” başlıklı konferansta edebiyatseverlere buluşacak.

24 Kasım Cuma günü saat 18:00’de FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü, Sacit Öncel Konferans Salonu’nda gerçekleşecek konferansta, Nedim Gürsel edebiyat ındaki uluslararası yolculuğunu dinleyicilerle paylaşacak ve kitaplarını imzalayacak.

Galatasaray Lisesi’nin ardından, Paris Sorbonne Üniversitesi Modern Fransız Edebiyatı Bölümü’nü bitiren ve Paris Sorbonne Üniversitesi karşılaştırmalı edebiyat doktorası yapan Nedim Gürsel, halen Sorbonne Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri vermekte ve C.N.R.S.’de (Bilimsel Araştırmalar Ulusal Merkezi) araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Türk Edebiyatı’nı tanıtmak adına Fransa’da çok önemli çalışmalar yapan Gürsel’in kitapları bugüne dek 12 dile çevrildi ve dünyanın dört bir yanında okuyucularla buluştu.