Tanıtım

tarik_sezer aralık ayında ne yapsamDünya sahnelerinin ünlü isimlerini ve ülkemizin sevilen çılarını özel lerle ağırlayan İş Sanat Aralık ayında da sanatseverlerin uğrak noktası olacak. Kariyeri boyunca birçok sanatçının albüm ve lerine eşlik eden Tarık Sezer, sanat hayatının 40. yılında Fuat Güner, Kenan Doğulu, Yaşar, Burak Kut, İrem Derici, Hakan Altun’un da aralarında olduğu sürpriz isimlerle İş Sanat izleyicisini 1 Aralık, Perşembeakşamı Türk pop müzik tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler’in yöneteceği lar İçin Müzikli Masallar 11 Aralık, Pazar günü sevilen oyuncu Hande Doğandemir’in anlatımı ile prömiyer yapacak. Türk inin unutulmaz kalemlerinden Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında İş Sanat sahnesinde anılacak. Notalarla sözcüklerin iç içe geçeceği dinleti, 12 Aralık, Pazartesiakşamı gerçekleşecek. İsmi dünya sınırlarını aşan usta Flamenko gitaristi Paco Peña,İspanyol şair Federico Garcia Lorca’nın ölümünün 80. yılı anısına hazırladığı “Patrias”gösterisi ile 15 Aralık, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine bir kez daha konuk olacak.asafoksuz aralık ayında ne yapsam İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konukları genç sanatçılar İdil Bursa (çello) ve Asaf Öksüz (keman) olacak. Konser 19 Aralık, Pazartesi akşamı gerçekleşecek. Aralık ayının son konserinde ise Türkçe müziğin güçlü sesi Sertab Erener beşlisi ile akustik bir performans leyecek. Bu çok özel performans için 22 Aralık, Perşembe akşamını ajandalarınıza şimdiden not edebilirsiniz.

behcet-necatigil aralık ayında ne yapsamİlk etkinlik Modern Türk şiirinin büyük ustalarından Behçet Necatigil doğumunun 100. yılında İş Sanat sahnesinde anılıyor. 12 Aralıkta İş sanat da olacak saat 20.30 da başlayacak etkinliğin kapıları 30 dakika önce açılıyor yerler numarasız önlerden izlemek isteyenler erken gelmeli etkinlik ücretsiz.

ŞİMDİ UZAK YAKIN…
Metni Düzenleyen Atilla Birkiye
Müzik Yönetmeni, Besteler ve Piyano Serdar Yalçın
Sahneye Uygulayan Mehmet Birkiye
Şiirler Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek
Keman Seda Subaşı Klarnet Gürhan Eteke  Efekt Tuğrul Karanfil, Yiğit Çelik, Burak Haktanır

Şiirimizin önde gelen isimlerinden Behçet Necatigil, edebiyat tarihi çalışmalarının, denemelerinin, çevirilerinin yanı sıra çok sayıda radyo oyunu da yazdı. Bir dönem, toplumun geniş bir kesiminin dinlediği ve birkaç kuşakta iz bırakan radyo oyunlarında, bireyin günlük yaşamından kesitlerine, dramlarına, umutlarına, arayışlarına yer verdi. ‘Şimdi Uzak Yakın…’ başlıklı dinleti, Necatigil’in yıllar önce ve radyolarında seslendirilen Uzak Yol Kaptanı, Gaz ve Kediciler adlı üç oyunundan oluşuyor. ‘Şimdi Uzak Yakın…’ ile, İş Sanat’ta ilk kez radyo oyunu canlı bir biçimde, kendi gerçekliğini yansıtan dekor, müzik ve efektle sergileniyor.

İş Sanata nasıl gidilir

Yoruma kapalı.