Tanıtım

gungor-iblikci-gravur-ve-otesi aralık ayında ne yapsamResimlerinde tarihten beslenen ve Anadolu’nun kültürel zenginliklerini kendine kaynak edinen dünyaca ünlü gravür çısı Güngör İblikçi’nin ‘Gravür ve Ötesi’ isimli si sanatseverler ile buluşuyor.

7 Aralık 2016 tarihinde lu sanatseverlere kapılarını açacak olan gravür ve resim sergisi, 29 Aralık 2016 tarihine kadar ziyaretçileri ile buluşuyor olacak.

Tarih: 7 Aralık – 29 Aralık Yer: MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi – Tek Kubbe Salonu Açılış: 7 Aralık 2016 Çarşamba Kokteyl Saat: 18.00

Gravür nedir

Bir baskı tekniği olarak matbaacılıkta ve sanat ürünlerinin yaratımında kullanılan gravür, bir kazıma şekli, çukurbaskı veya oyma baskı olarak adlandırılabilir. Baskı yapılacak görüntü ahşap, metal veya taş levha üzerine çeşitli yöntemler (elle kazıyarak veya asite yedirme) aktarıldıktan sonra levha mürekkep ile sıvanır. Levhanın yüzeyi temizlenince mürekkep yalnız çukur yerlerde kalır ve levhanın üzerindeki görüntü baskı uygulanarak kağıda aktarılır.

Yoruma kapalı.