Tanıtım

akbank-sanat-dunya-muzigi-gunleri aralık ayında ne yapsam Dünya Müziği Günleri, 7 Aralık 2016, Çarşamba günü dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth’ın ile başlayacak. Jyotsna Srikanth,geleneksel Hint vurmalı sazları mridangam ve khanjira çıları eşliğindeki konserinde izleyenleri ruhani bir yolculuğa çıkaracak.

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri’nde 14 Aralık 2016, Çarşamba günü, ünlü Nijerli Çöl Blues grubu Etran Finatawa’nın gitarist ve vokalisti Alhousseini Anivolla sahne alacak. Ezgileri ile müzikseverleri Sahra Çölü’ne götürecek olan Alhousseini Anivolla,yeni projesi Anewal ile geleneksel Tuareg müziğiyle Amerikan cazının arasındaki bağlantıları keşfe çıkaracak.

İsmi Bill Friesel, John Scofield gibi dev gitaristlerle anılan Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Le ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında 21 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştirecekleri konserde Vietnam müziği hem modern hem otantik yorumlarla dinleyiciler ile buluşturacak.

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Buena Vista Social Club’un ikinci kuşak vokalistlerinin en önemlilerinden olan ve Wim Wenders’in “Küba Müziği” inde rol alarak ününü pekiştiren Luis Frank ve Küba’nın “Piyano Kraliçesi” Lazara Cachao Lopez’in 28 Aralık 2016, Çarşamba günü gerçekleştireceği konserle sona erecek. Bilet Fiyatları: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri nerede

Yoruma kapalı.