Tanıtım

6-ab-insan-haklari-fimleri-gunleri aralık ayında ne yapsam6. AB İnsan Hakları Fimleri Günleri 5-18 Aralık 

günleri kapsamında, öğrenciler, insan hakları savunucuları, severler ve konuya duyarlı herkes, insan hakları konulu belgesel filmleri ve ’da 5-18 Aralık, Giresun’da 8-11 Aralık, Şanlıurfa’da 9-11 Aralık ve Mersin’de 13-15 Aralık tarihleri arasında izleyebilecek.

6. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’nin 18 Aralık tarihindeki kapanış gününde ise Diyarbakır Fidanlık Kampı’nda lar için ek bir gösterim gerçekleştirilecek.

6-ab-insan-haklari-fimleri-gunleri-2 aralık ayında ne yapsamİstanbul’da Alman Goethe Enstitüsü, Macar Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi’nde, Ankara’da ise Büyülü Fener Sineması, Goethe Enstitüsü ve Türk İngiliz Kültür Derneği’nde yapılacak gösterimler halka açık ve ücretsiz olacak.  Aynı şekilde, Giresun’da filmler Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi’nde, Mersin’de Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde, Şanlıurfa’da Şanlı Emek Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak.

kapsamında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 28 Avrupa ülkesinden 40’ı aşkın film gösterilecek.

6-ab-insan-haklari-fimleri-gunleri-3 aralık ayında ne yapsam“Bir Adalet Kuramı”, “Yarın da Var”, “Dünyayı Verelim Çocuklara” ve “Kumdaki Kırmızı Çizgi” başlıklı dört ayrı kategoride gösterilecek filmler; mültecilerin durumu, kadın ve çocuk hakları, ayrımcılık, uluslararası adalet ve iklim değişikliği gibi konuları ele alıyor.  Gösterimlerden sonra film yönetmenleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve insan hakları savunucuları izleyicilerle biraraya gelerek insan hakları sorunlarını tartışacak ve soruları yanıtlayacaklar.

Kentlere göre program: http://avrupa.info.tr/tr/ab-ve-insan-haklari/insan-haklari-film-guenleri/program.html

Yoruma kapalı.