Tanıtım

aralık ayında ne yapsamGezici , 1-14 Aralık 2017 tarihleri arasında 23’üncü kez yı şehir şehir dolaştırıyor. 23. Gezici Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Sinema Derneği tarafından düzenleniyor.  23. Gezici Festival’in bu yılki durakları Ankara, Sinop ve Kastamonu.

Diğer yıllarda olduğu gibi festivalin bu yıl da ilk durağı Ankara olacak. 1-7 Aralık tarihleri arasında, Çağdaş lar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde başkentli sinemaseverlerle buluşacak olan Gezici Festival, 8-11 Aralık tarihleri arasında Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla Sinop’ta konaklayacak ve 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da tamamlanacak.

Sinema tutkunları için dopdolu bir program

23. Gezici Festival, sinema tutkunlarına hitap eden zengin bir içeriğe sahip. Festivalin değişmeyen bölümlerinden biri olan “Dünya Sineması”, Türkiye’deki ilk gösterimleri yapılan leri seyircilerle buluşturarak İran, Çin, Filistin, Meksika gibi farklı coğrafyaların filmlerini bir araya getirecek. “Türkiye 2017” bölümünde ise, ulusal ve uluslararası festivallerde beğeni toplayan filmler bir araya gelecek. Ayrıca, film ekiplerinin de katılımıyla gerçekleşecek çeşitli atölye ve söyleşiler de bu bölümde yer alacak. “Kısa Filmler” ve “ Filmleri” gösterimleri ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl, “Çocuk Filmleri” bölümü, Kanada’dan örnekleri ağırlayacak.

Farkı film seçkileri seyircilerle buluşacak

Oyuncu ve yazar Ercan Kesal’in “Sinemanın Gücü ve Sinemada Adalet-Vicdan Olgusu”, başlığını taşıyan bir seçki sunacak. Il Cinema Ritrovato film festivaliyle iş birliği içinde olan Guy Borlee, “İtalyan Usülü Evlilik ve Boşanma” başlığı altında toplanan “İtalyan tarzı komedi”nin üç örneğini izleyiciye sunacak. Geçmişin sinemasında bugünün dertlerine dair bir başka özel bölüm de Amerikan Film Enstitüsü’nden Mimi Brody’nin seçkisiyle karşımıza çıkacak.

Festivalin özel bölümleri kapsamında, “Sessiz Divalar: Zamansız ve İsyankâr” başlığı altında, Eye Film Müzesi sessiz film küratörlerinden Elif Röngen-Kaynakçı sinemaseverleri, canlı müzik eşliğinde iki sıra dışı filmi izlemeye davet edecek. Gezici Festival’in son yıllardaki klasikleşen bölümlerinden biri hâline gelen, güncel sanat alanında işler üreten sanatçılar ile festival izleyicisini buluşturan bölümün bu yılki sanatçı konuğu İsrail’den Guy Ben Ner olacak. http://ankarasinemadernegi.org

Yoruma kapalı.