Tanıtım

ücretsiz ler 2017 , bu sene bizleri neler bekliyor hangi yerde ne etkinlikler olacak bunların ücretsiz olanlarını burada paylaşacağım.

Etkinliklerden bazıları sayfaları gezdikçe daha çok etkinlik duyurusuna ulaşabilirsiniz

İş ’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans’ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin 18. sezondaki ilk konukları keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ve kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri oluyor.

Keman eğitimine 7 yaşındayken Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Lily Tchumburidze’nin öğrencisi olarak başlayan Hasan Gökçe Yorgun, 10 yaşındayken İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı “Genç Kuşak Solistleri” seçmelerini kazandı ve ilk konserini Şef Nezih Seçkin yönetiminde verdi. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi kapsamında da konserler veren genç sanatçı, Suna Kan, Ayla Erduran, Cihat Aşkın gibi isimlerin jürisinde yer aldığı 1. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda birinci oldu. Yorgun, Sofya’da düzenlenen Uluslararası Genç Virtüözler ve Canetti Uluslararası Keman Yarışması’nda da ikincilik ödülü aldı. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi saygın orkestralarla konserler veren Yorgun, ABD’de Rondo Müzik Festivali’ne, İspanya’da Burgos Müzik Festivali’ne, İtalya’da Schlern International Müzik Festivali’ne ve İsrail’de Keshet – Eilon Mastercourse’a katıldı ve konserler verdi. Alexander Markov, Sholomo Mintz, Igor Oistrakh gibi dünyaca ünlü keman sanatçılarının ustalık sınıflarına katılan sanatçı, eğitimine Universität Für Musik und Darstellende Kunst Wien’de devam ediyor.

Kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri ise eğitimine 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Burak Karaağaç ile başladı. 2012 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 12. Uluslararası Kontrbas Yarışması’nda ve 2013 Polonya Uluslararası Kontrbas Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı. 2014 yılında Slovakya Uluslararası Kontrbas Yarışması’nda ikincilik, Çek Cumhuriyeti Uluslararası Simandl Kontrbas Yarışması’nda ise birincilik ödülünü aldı. Aynı yıl Amsterdam Uluslararası Kontrbas Yarışması birincilik ödülüne de layık görülerek eleştirmenlerden övgü toplayan Sözeri, David Murray, Jan Krigovsky, Thomas Martin, Klaus Trumpf, Miloslav Gajdos gibi isimlerin ustalık sınıflarına katıldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, CSO gibi önemli orkestralarla konserler veren ve aynı zamanda Ankara Bas Quartet’in de üyelerinden olan sanatçı, eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyor.

Konserde Yorgun, Mozart, Schubert ve Wieniawski’den; Sözeri ise Francois Rabbath, Frank Proto, Giovanni Bottesini’den eserler seslendirecek. Konser, 27 Kasım 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda.

Konser ücretsizdir. Rezervasyon; 0 212 316 10 83 numaralı telefondan veya issanat@isbank.com.tr adresinden yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz