Tanıtım

Her yıl dünyanın en değerli müzisyenlerini, dinleyicilerle buluşturan 6. Uluslararası Klarnet i, bu sene 8- 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Serkan Çağrı’nın yönetmenliğinde yapılacak olan ve daha önce George Dalaras, Giora Feidman, Trilok Gurtu, Ivo Papazov, Natacha Atlas gibi müzik duayenlerini ağırlayan festivalde, yine sürprizlerle dolu bir program müzikseverleri bekliyor. ücretsiz lerde ise Ortaköy ,Beşiktaş meydanlarında yapılacak ler var.

İstanbul ücretsiz konser festival etkinlikler 2017Festivalin bu yılki programında Gypsy, Türk, caz, funk gibi pek çok müzik türünü birleştiren eğlenceli performanslarıyla New York Gypsy All Stars, ‘Yine Mi Çiçek’, ‘Ağladıkça’, Sarışınım’ gibi besteleriyle Türk müzisyenlerin ve müzikseverlerin çok yakından tanıdığı dünyanın en önemli ud sanatçılarından Ara Dinkjian, Selim Sesler ile ‘Karşılama’ adlı bir projeye imza atan Kanadalı Halk Müziği sanatçısı MacCrimmon aynı sahneyi paylaşarak sonsuz bir müzik ziyafeti sunacak. Balkan müziğinin efsanesi Goran Bregovic de, izleyicilere eğlence ve hüznü aynı anda yaşayacakları unutulmaz bir konser verecek.  ‘Ustaya Saygı’ konseri, bu yıl Arabesk Müziği’nin babası olarak tabir edilen Müslüm Gürses anısına yapılacak. Gürses’in dillere pelesenk olmuş şarkılarını birbirinden ünlü isimler seslendirecek. Şarkıları ve gitarıyla Cezayir’den tüm dünyaya ışık saçan Souad Massi ve dünyaca ünlü Türk klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da festivalcilere müziğin tüm renklerini sunacakları bir performans leyecek. Massi; Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice söylediği parçalarla herkesi mest edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz