Tanıtım

İstanbul ücretsiz konser festival etkinlikler 2017Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü merkezine alan ye ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü Bahattin Öztuncay’ın, danışmanlığını ve metin yazarlığını K. Mehmet Kentel’in yaptığı “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri,” sergisi 26 Ocak – 01 Haziran 2017 tarihleri arasında tarih ve meraklıları ile buluşacak.

“Yusuf Franko’nun İnsanları; Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri”, döneminin öncü karikatüristi Yusuf Franko ve eserlerini odağına alarak, Franko Kusa ailesinin Osmanlı Devleti’ndeki yeri ve önemi, karikatür tarihi ve albümün çeşitli ülkelerdeki uzun yolculuğundan sonra nasıl tekrar Beyoğlu’na döndüğüne de değinecek. Sergide Yusuf Franko Kusa’nın albümü ve karikatürlerinin yanı sıra, bu eserlerle bağlantılı, başta Ömer M. Koç Koleksiyonu olmak üzere farklı koleksiyonlardan fotoğraf, belge ve yayınlar da sergilenecek.

Yusuf Franko Kusa’nın ‘Types et Charges’ adını verdiği albümünün tıpkıbasımıyla, Youssuf Bey: The Charged Portraits of Fin-de-Siècle Pera adlı bir makale kitabının beraber yer aldığı iki ciltlik çok özel bir yayın da sergi açılışıyla eş zamanlı olarak satışa sunulacak. 27 Ocak 2017 Çarşamba günü ise ANAMED Oditoryumu’nda, makale kitabının yazarları karikatür tarihi uzmanı Fransız Guillaume Doizy, K. Mehmet Kentel ve Sinan Kuneralp’in projeye dair sunumlar yapacakları bir panel düzenlenecek.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

    • İstiklal Caddesi No: 181 Merkez Han 34433 Beyoğlu P.O.B. 260 , Turkey
    • + 90 212 393 6000

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz