Tanıtım

’u Araç Kiralayarak Gezmek

Türkiye’nin en büyük metropolü ve gezmek için en popüler şehri olan İstanbul; Antalya ile birlikte yurt dışından en çok turist çeken şehrimiz. Aynı şekilde yurt içi turizm konusundaysa “şehir bazlı” olarak lider. Bir diğer yandan da 17.000.000’u aşkın nüfusuyla iç turizm için de paha biçilemez bir potansiyele sahip. Sadece İstanbulluların dahi gezileriyle kentin nüfus yoğunluğu hafta sonu ve tatillerde değişebilecek durumda.

Şehir dışından uçakla İstanbul’a gelen gezginler ve turistler için ilk durak havalimanları oluyor. İstanbul Atatürk Havalimanı araç kiralama seçeneği ile Yeşilköy’den şehre giriş yapan bir yolcunun, Tarihi yarımadaya gidiş güzergahı ya sahil yolundan ya da E5’ten oluyor. E5’ten gelirken oldukça zevksiz bir rota tercih etmek yerine, sahilde gelenlerse geze geze Sirkeci’ye kadar ulaşıyor. Eminönü, tarihi yarım ada’da Sultanahmet Meydanı ve Beyazıt arası gezilecek yerlerin en başında geliyor. Sultanahmet Camii (Mavi Cami), Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Tarihi İstanbul Hamamları, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Baharatçılar Çarşısı, Topkapı Sarayı ve Gülhane Parkı, gezilecek en meşhur noktaların başında gelirken birbirine de çok yakın. Haliç’ten karşıya geçince de Galata Kulesi en ilgi çekici nokta olmakla beraber, buradan misafirleri Beyoğlu’na ve İstiklal Caddesi’ne bağlıyor.

Karşıda ise durum biraz daha trafik açısından rahat. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama şirketlerinden birinden hizmet alan misafirler, TEM ya da E5 üzerinden Anadolu yakasının turistik noktalarına ulaşabiliyor. Kadıköy; hem gece hayatı, hem tarihi güzellikleri, sahili, neşesi, eğlencesi ve modern yaşamı ile ilk ziyaret edilecek ilçelerin başında geliyor. Camileri, çarşıları, han ve hamamları ile tarihi Üsküdar ilçesi de birçok turistik güzelliği misafirlerine sunuyor. Kuzguncuk civarından itibaren de Anadolu Yakası’nın boğaz güzellikleri eşsiz dakikalar sunuyor misafirlerine.

Havalimanları dışında otogarlar veya tren garları İstanbul’da ilk durağı olan İstanbul turistlerinin ilk işi ise şiehir merkezinden araç kiralaması. Beşiktaş, Levent, Eminönü, Fatih, Maslak, Sarıyer, Şişli gibi merkezler Avrupa yakasında akla ilk gelen duraklar olurken; Anadolu Yakası’nda da Kadıköy, Üsküdar, Ataköy, Pendik, Ümraniye, Tuzla, Kartal gibi bölgeler rahat rahat rent a car firmalarını bulabilecek noktalar. Elbette hangi yol tercih edilirse edilsin; araç kiralamak için en önce gelen yöntemlerden biri de online güvenilir araba kiralama firmalarından birini tercih etmek. Bunun için de nerede olursanız olun; saat kaç olursa olsun internetin gücü ve özgürlüğü sizleri karşılıyor olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz