Tanıtım

UNESCO, 33 ülkeden 47 kenti “Yaratıcı Şehirler Ağına” aldı. Gaziantepte, UNESCO’nun aldığı kararla, bu alanda Türkiye’nin öncü şehir olma özelliğini kazandı. Şu ana kadar UNESCO gastronomi listesine dünyadan sadece sekiz kent kabul edilmişti. Zengin mutfak kültürüyle Gaziantep, 9. kent olarak bu listeye eklendi.

Gaziantep’in lezzetleri Big Chefsler de Gaziantep menüsü olarak sunuluyor. Bende Big Chefs Suadiye de bu lezzetleri denedim. Kış mevsiminde en çok tüketilen Kuzu Etli ve Nohutlu Yuvarlama (Pirinç ve irmikle hazırlanan minik köftelerin yuvarlanması) ile başlayabilirsiniz. big chefs suadiyeArdında Gaziantep güneşinde kurutulan enfes patlıcan ve biberlerle yapılan Kuru Patlıcan ve Kuru biber dolması gizli tarifli harcı ve sosu sunuluyor diğer bir seçenek ise Gaziantep yöresinin Pirpirim diye bilinen yoğurtlu semizotunun üzerine bulgur ile yapılan köfte Yoğurtlu Pirpirim ve Arap köftesi olarak menüde yerini almış. big chefs suadiyeTatlı olarak da Gaziantep’in meşhur tuzsuz peyniri ve adını şehrinden alan fıstığı ile yapılan yörenin vazgeçilmezi Antep Peynirli ve Fıstıklı İrmik Tatlısını deneyin derim. 

big chefs suadiyeBig Chefs Suadiyedeki tadabileceğiniz diğer lezzetler ise başlangıçlardaki Meze Meze iki kişilik olup Ispanaklı borani,tabulleh,humus,mutabbal,tahinli piyaz-kıtır ekmekle sunuluyor.Pizza menüsündeki Tantuni kimyon,maydanoz,taze nane ve mozzarella ile hazırlanıyor.İçecek olarak Nar Margarıtayı deneyebilirsiniz Olmeca Silver, Cointreau, Grenadine, taze nar suyu,lime suyu ile ferahlatıcı bir içecek. Tatlılardan ise Keşkül-ü Fukara ve hafif bir tatlı içinse Fıstıklı çıtır ılık baklava katları önerebileceğim lezzetlerden.

Big Chefs Suadiye nasıl gidilir

Adres :Suadiye Mahallesi, Bağdat Caddesi, No 497/A, Kadıköy,  Big Chefs Suadiye tel: 0216 4102700

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz