Tanıtım

1 Nisan Pazar günü MSKM’de 18.00’da başlayacak “Uçurtmanın Kuyruğu” isimli oyun Pervasız tarafından sahnelenecek. Savaş Dinçel’in yazıp yönettiği, İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’ın oynadığı iki kişilik oyun, biraz buruk bölümlerden oluşan komik bir hikayeyi anlatıyor.

3 Nisan Salı akşamı Baba Sahne tarafından oynanacak “Bir Baba Hamlet” isimli oyun MSKM’de 20.30’da başlayacak. Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi “Bir Baba Hamlet”, usta oyuncular Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’yu ataşehirli izleyicilerle buluşturacak.

6 Nisan Cuma akşamı Semaver Kumpanya’nın sahneleyeceği “Akşam Yemeği” isimli oyun, MSKM’de 20.30’da başlayacak. Prömiyeri bu sezon gerçekleştirilen ve Volkan Sarıöz’ün yönetimindeki ironik, gerilimli ve sahici bir yüzleşme oyunu olan Akşam Yemeği; Mustafa Kırantepe, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin, Sezin Bozacı ve Şebnem Hassanisoughi tarafından sahneleniyor.

ataşehirli tiyatroseverler, 7 Nisan akşamı Okan Üniversitesi vatuvarı Kabare Bölüm Öğrencileri tarafından sahnelenecek, Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kadın, erkek ilişkilerini irdeleyen ve çok sevilen bir oyunu olan “Aşk Olsun” ile buluşacak.

de 8 Nisan Pazar akşamı ise Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü tarafından “Cadı Kazanı” isimli oyun sahnelenecek.

11 Nisan Çarşamba akşamı Dostlar Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Göçmenleeeer” isimli oyun, mültecilerin gözümüzün önünde cereyan eden hayatta kalma mücadeleleri anlatıyor. Matei Visniec imzalı, Genco Erkal eliyle sahneye taşınan oyun; Genco Erkal’ın sık tasarladığı bir tür olan belgesel tiyatro formunda karşımıza çıkarak, hem dili hem de söylemiyle seyirciyi işin içine dâhil ediyor.

Festivalin tiyatro bölümünün kapanışı, 12 Nisan’da DasDas tarafından “Çirkin” isimli oyunun gösterimiyle yapılacak. Bu dünyada yolunu kaybeden bireyi absürt bir bakış açısıyla ele alan oyun, kimlik konusuna ironik ve bir o kadar seyirlik bir yorum getiriyor. Oyun ataşehir Water Garden’da bulunan DasDas’ta 20.30’da başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz