Tanıtım

Kadıköy Belediyesi, çı ve edebiyatçıları yeni eserler yaratmaya özendirmek için müzik ve sahne sanatları dallarında değişik ödüllü yarışmalar düzenliyor. Bunlardan biri olan Kadıköy Belediyesi Ulusal Sahne Eseri (Oyun) Yarışması sonuçlandı. Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanatta gerçekleşen tören Melis Sökmen iyle başladı.

Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) yarışmasına katılan 336 adet eserden seçici kurul üyeleri Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya’dan oluştuğu oyun yarışmasında 1 adet birincilik, 2 adet ikincilik ve 3 adet mansiyon ödülü sahipleri belli oldu.

kadıköy belediyesi ulusal tiyatro sahne eseri1967 doğumlu Meltem Uzunkaya “Olağandışı Günler” adlı oyunuyla Birincilik Ödülü’ne layık görülürken, 1947 doğumlu Tekin Özertem “Gecenin Ötesinde” ve 1987 doğumlu Cihan Çakan “Arka Bahçe” adlı oyunlarıyla İkincilik Ödüllerini kazandı. Ayrıca 1993 doğumlu Gafur Rakıcı’nın “Penelope’nin Örgüsü ya da Arabesk Sisifos”, 1954 doğumlu Sedat Nuri Kayış’ın “Sakin Ol Celladım” ve 1985 doğumlu Burak Çapan’ın “Pembe Oda” adlı oyunları üç adet Mansiyon Ödülü’ne uygun görüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz