Tanıtım

Borsa Restaurant Boğaziçi, Ramazanın ortalarına geldiğimiz şu günlerde pazar günü için seçtiğim iftar yeri hem merkezi konumu ve Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu’nun yöresel mutfaklarından sentezlenen en seçkin leri ile herkesin beğenisini kazanan Borsa Restaurant idi. Borsa Restaurant, Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarında konuklarını özel lezzetler sunuyor.

Borsa Restaurant BoğaziçiBorsa Restaurant, zengin iftar menüleriyle Boğaziçi, Kandilli ve Next Level’da yer alan restoranlarında keyifli Ramazan buluşmalarına ev sahipliği yapıyor.

Ramazan boyunca Akçaabat Tereyağı, Petek Bal, Kayseri Pastırması, Erzincan Tulum Peyniri, Hurma, Vakf-ı Kebir Pidesi gibi iftariyelikleri serpme olarak masada yerini alıyor ardından günün çorbasını sunuluyor. İftarda sıcak başlangıçlar olarak Tonya telli peynirinden yapılan “Karadeniz Pidesi”, beyaz peynirli ve maydonozlu “Su Böreği” ve mandıra yoğurdu ile kendi sosu eşliğinde sunulan “Trabzon Usulü Etli Kara Lahana Sarma” seçenekleri servis ediliyor. Günün zeytinyağlı yemekleri ve salatalar da iftar sofrasının olmazsa olmazları arasında yerini alıyor.

Borsa Restaurant BoğaziçiAna yemek olarak beyaz pilav ile servis edilen “Et Döner Kebap”, dana eti ile Borsa usulü hazırlanan “Borsa Köfte Izgara” ve Hünkar Beğendi eşliğinde sunulan “Taş Fırında Konya Usulü Kuzu Tandır” Borsa mutfağının farkını ortaya koyuyor. Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu’nun yöresel tatlarını menüsünde buluşturan Borsa Restaurant, yemeğin ardından “Güllaç (Nar Taneleri ile)”, “Fırın Sütlaç”, “Borsa Usulü Hurmalı İncir Tatlısı” ve “Mardin Usulü Portakallı ve Tarçınlı İrmik Helvası” gibi geleneksel tatlılarıyla misafirlerine eşsiz bir Ramazan ziyafeti yaşatıyor.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sarayı’nın Boğaz’a bakan en güzel yerinde bulunan Boğaziçi Borsa birçok lere de ev sahipliği yapıyor.

Bu akşam Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu’nun yöresel mutfaklarından oluşan menüsü ile hizmet veren Boğaziçi Borsa Restauranttayım. İftar menüsünde serpme iftariyelikler olarak Akçaabat Tereyağı, Petek Bal, Kayseri Pastırması, Erzincan Tulum Peyniri, Hurma, Vakf-ı Kebir Pidesi gibi lezzetlerin ardından günün çorbasını sunuluyor. İftarda sıcak başlangıçlar olarak Tonya telli peynirinden yapılan “Karadeniz Pidesi”, beyaz peynirli ve maydonozlu “Su Böreği” ve mandıra yoğurdu ile kendi sosu eşliğinde sunulan “Trabzon Usulü Etli Kara Lahana Sarma” seçenekleri servis ediliyor. Ana yemek olarak beyaz pilav ile servis edilen “Et Döner Kebap”, dana eti ile Borsa usulü hazırlanan “Borsa Köfte Izgara” ve Hünkar Beğendi eşliğinde sunulan “Taş Fırında Konya Usulü Kuzu Tandır” Borsa mutfağının farkını ortaya koyuyor. Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu’nun yöresel tatlarını menüsünde buluşturan Borsa Restaurant, yemeğin ardından “Güllaç (Nar Taneleri ile)”, “Fırın Sütlaç”, “Borsa Usulü Hurmalı İncir Tatlısı” ve “Mardin Usulü Portakallı ve Tarçınlı İrmik Helvası” gibi geleneksel tatlılarıyla misafirlerine eşsiz bir Ramazan ziyafeti yaşatıyor. Iftar fiyatı kişi başı 165 tl Borsa Restaurant// Boğaziçi: Lütfi Kırdar Uluslar Arası Kongre ve Sergi Sarayı Harbiye – İstanbul Rez. T: 0 212 232 42 01 #gezginnerede #bogaziciborsarestaurant #harbiye #iftar #ramazan #iftaryemeği #ramadan #grandlife #iftarsofralari #istanbul #istanbuldaramazan #taksim #gurme #foodporn #yemek #foodie #eating #lezzet #yemeicme

A post shared by Evrim Incesu @gezginnerede (@gezginnerede) on

RAMAZAN MENÜSÜ 2017

SERPME İFTARİYELİKLER :Akçaabat Tereyağı, Petek Bal, Kaymak, Ev Yapımı Reçel, Kayseri Pastırması , Hurma , Edremit Siyah ve Yeşil Zeytin, Erzincan Tulum Peyniri, Tam Yağlı Beyaz Peynir, Eski Kars Kaşar Peyniri, Vakf-ı Kebir Pidesi

ÇORBA :Günün Çorbası  SALATALAR :Domates ve Salatalık Dilimleri, Yeşil Biber ve Maydanoz, Zeytinyağı ve Limonlu  ZEYTİNYAĞLI :Günün Zeytinyağlısı

SICAK BAŞLANGIÇLAR

“Peynirli” Karadeniz Pidesi, Tonya Telli Peynirinden

Su Böreği; Beyaz Peynirli Ve Maydanozlu 1/4

“Trabzon” Usulü Etli Kara Lahana Sarma, Mandıra Yoğurdu ve Kendi Sosu Eşliğinde

ANA YEMEKLER sıra ile sunuluyor ;  Et Döner Kebap; Beyaz Pilav İle

Borsa Köfte Izgara, Dana Etinden, Borsa Usulü

Kuzu Tandır, Taş Fırında “Konya” Usulü; Hünkâr Beğendi İle

Tatlı çeşitlerinde ise : Güllaç, Nar Taneleri ile , Şekerpare, Aşure, Kazandibi, Tavukgöğsü, Fırın Sütlaç, Ekmek Kadayıfı Afyon Kaymağı ile Borsa Usulü Hurmalı İncir Tatlısı , Mardin Usulü Portakallı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Profiterol gibi seçenekler var.

İçecek olarak Kuşburnu Şerbeti, “Borsa” Usulü ilk başta Ayran veya Meşrubat Çeşitleri, Çay ve ile bu güzel akşamı sonlandırabilirsiniz. Bu iftar menüsünün fiyatı 165 tl olarak belirlenmiş.

Borsa Restaurant Boğaziçi

Lütfi Kırdar Uluslar Arası Kongre ve Sergi Sarayı Harbiye – Rez. T: 0 212 232 42 01 / 02 F: 0 212 296 48 74 www.borsarestaurants.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz