Tanıtım

Kupaj Restaurant & Bar , Karaköydeki yeni yerleri keşfetme turumda bu sefer 10 Karaköy’ün içinde yer alan Kupaj Restaurant & Barın lezzetlerini tattım. İngiltere’de birçok restoranda ülkemizin mutfağını başarıyla temsil eden ve Ingliz Kraliyet Ailesi’nin biçok özel davetinde de “Executive Chef” olarak görev yapan Kaan Arığın hazırladığı menü sade ama farklı tatları bir arada toplamış. 10 Karaköy’ün içinde yer alan Kupaj Restaurant & Bar yeni menüsü Fransız mutfağını Türk dokunuşlarıyla yorumlamış, Kaan Arığ şef menüsünde Biberiye Antep Fıstıklı Kuzu Pirzola, Karamelize Hurmalı Kek, Moules Mariniere (Marine edilmiş midye) ve sebzeli kış seçenekleri gibi her damak tadına hitap edecek lezzetleri tadabilirsiniz.

İlk başta çorba isteyenler Fransız Soğan çorbasını tadabilir yanık arpacık soğanı ve peynirli kıtır ekmekle servis ediliyor. Başlangıçlarda ki Ördek Bacağı Konfi de farklı bir tat arayanlar için önerebileceğim lezzetlerden portakal püresi ve kurutulmuş portakalla sunuluyor. Ana te tercihiniz etli bir yemek olursa Biberiye ve Antep Fıstıklı Kuzu Pirzola (Gratine Patates,havuç,bezelye püresi) veya Dana Bourguignon (Arpacık soğan,kök sebzeler,safranlı patates) her lezzet hemde sunum olarak tercih edilebilir. Deniz ürünü ana yemekte ise Moules Mariniere (midye,sarımsaklı ekmekle) tercih edilebilir. Tatlılar tüm vegan beslenenler için uygun hazırlanmış. Favorim tatlılarda Karamelize Hurmalı Kek (Madagaskar vanilya kreması ve karamel sosla)  oldu ondan sonra ise Tarte Tatin (bal peteği şekeri dondurması) geliyor.

kupaj restaurant & bar

 

Annesi İngiliz babası Türk olan Kaan Arığ, eğitimini aldığı mutfak kariyerine İngiltere’de başladı. “Türk pişirme teknikleri ve malzemeleriyle çalışmayı çok sevdiğini “ belirten Şef “Senelerdir yurt dışında yaşayan ve aşçılığa gönül vermiş biri olarak, Türkiyede mesleğimin seneler içinde bu denli saygınlık kazanmasını gururla takip ettim. Eğitimli ve genç meslektaşlarımın çabalarını heyecanla izledim. Şimdi bir adım daha öteye giderek Dünya’da “Türk Şef” algısı yaratma zamanı diye düşünüyorum.

Mekanı özel davetleriniz içinde tutabiliyorsunuz. Lobi katında bulunan mekan, yüksek tavanı ve pencereleri, doğal ışığı ve modern bir iç dizayn ile dekore edilmesinin yanı sıra, şömine önünde dostlarınızla uzun akşam yemeklerine de ev sahipliği yapıyor. Adını, şarap yapımında farklı üzümlerin harmanlanması anlamına gelen kupaj yönteminden alan mekan, ’un en büyük şarap kavlarından birine sahip. Şef Kaan Arığ’ın yeni menüsünü deneyimlerken size Cuma akşamları canlı caz leri oluyor.
Karaköy’ün tarihi atmosferinden uzaklaşmadan lezzetli ve keyifli bir akşam sunan mekan 19:30-23:30 saatleri arasında servis vermektedir ve rezervasyon gerekmektedir.

Adres: Müeyyedzade Mahallesi, Kemeraltı Cd. No:10, 34425 Beyoğlu/İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz