Tanıtım

Güney Restaurant , bu akşam elli yılı aşkın bir süredir Galata’nın önemli bir parçası olan  lezzet düşkünü misafirlerini yenilenen menüsü ile ağırlayan Güney Restauranttayım dünya mutfağının leziz tatlarını gelen konuklarına sunuyor.

Galata’nın kendisi gibi çok kültürlü yapısına uygun olarak, Türk mutfağına ve dünya lezzetlerine yer veren restoranın spesiyali olan Güney omlet ve taş fırında pişirilmiş ıspanaklı börek tabağı ları ile başlayan servis , günün her öğünü için farklı damak tatlarına uygun seçenekler sunuyor. Güney Restaurant’ta egeden gelen özel zeytinyağlarından hazırlanan mezelerle mükemmel bir başlangıç yapabilirsiniz. Menüye yeni eklenen kuzu ciğer ile ara sıcaktan Trakya ve Balıkesir’den alınarak Güney Restaurant için özel olarak hazırlanan et menüsüne geçebilirsiniz. Tereyağında bonfile, fırında antrkot, 45 gün marine edilerek hazırlanan cantrarella mantarlı bonfile ile akşam yemeğinizi şölene dönüştürebilirsiniz.

Güney Restaurantın mutfağı İsmail Erol şef ve ekibine emanet edilmiş. Yılların verdiği tecrübeli ve birikimle gelen misafirlere birbirinden lezzetli bir menü oluşturmuşlar. Onu anlatımı ile tattığımız lerinin nasıl yapıldığını dinlemek isterseniz videoyu seyretmenizi öneririm.

Burger menüsüne cevizli patlıcan soslu ve özel kıyması ile hazırlanan Ottoman Burger, kömürde künefe vegan menüsünde ise brokoli graten, ratatouille tofu gibi eklenen yeni tatları da deneyimleyebilirsiniz.

güney restaurantGüney Restaurant Hakkında

Toma’nın Lokantası adıyla bir Rum Lokantası olarak hizmet veren tarihi mekan, 1964 yılında Güney Restaurant olarak, Türk ve Osmanlı lezzetlerini sunmaya başladı. Güney Restaurant bugün, bu yerel geleneği sürdürmenin yanı sıra, Galata’nın uluslararası ruhuna kayıtsız kalmadan dünya lezzetlerine de yer veriyor.

Menüyü oluşturan et, balık çeşitleri, Osmanlı mutfağından yemekler ve yöresel tatların hepsi, yemeğe özgü yerel tedarikçilerden sağlanıyor ve günlük olarak hazırlanıyor. Etler, Trakya ve Balıkesir’den alınarak Güney Restaurant için özel olarak dinlendiriliyor ve restoranın mutfağında işleniyor. Mutfakta sadece Trabzon’dan tereyağ ve Ege’deki zeytin üreticilerinden sağlanan zeytinyağ kullanılıyor. Tüm menü mevsimsel olarak değişiyor ve yenileniyor.

Taş ve tuğladan oluşan 150 yıllık binada, hergün 08.00’de kapılarını açan ve günün her saati damakları tatmin edecek alternatifler sunan Güney Restaurant, Galata’nın yurt dışından ziyaretçilerini ve ’un yeme-içme tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Şahkapısı Sk. 2/B, 34421 Beyoğlu/İstanbul 0212 2518885 Güney Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato güney restaurant

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz