Tanıtım

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), hayata geçireceği yeni konferans serisiyle ve tarih meraklılarını geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

SSM, müzenin ana binası Atlı Köşk’ün de ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi’nin hayatını konu alan “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” adlı bir konferans serisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Hanedanı konusunda uzman, mimarlık ve sanat tarihçilerinin eşliğinde düzenlenecek konferans serisi, 20 Ocak Cumartesi saat 14.00’te Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Yükselişi” başlıklı konuşmasıyla açılıyor. “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, bu sene 25. yılını kutlayan CarrefourSA’nın katkılarıyla Haziran 2018’e kadar, Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki yaşamı, sıradışı aile üyeleri, hanedanın ’daki mimari izleri, sanat hamilikleri gibi farklı konu başlıkları ve konuşmacılarla devam edecek.

* müze ziyaretçilerine ücretsizdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz