Tanıtım

Kayak merkezleri , Kış tatili denildiğinde akla gelen ilk konsept kayak merkezleri. Kar motosikletiyle safariden snowkite’a kadar birçok aktiviteye ev sahipliği yapan merkezlerde, karın ve muhteşem dağ manzarasının keyfini çıkarmak mümkün.

Pamporovo, Smolyan – Bulgaristan
Snejanka zirvesinin eteklerindeki Pamporovo, ’dan araçla yedi saatlik mesafede bulunuyor. Ilıman bir havası olduğu için çığ, fırtına gibi tehlikeleri bulunmayan merkez, günlerin çoğunlukla güneşli olması sayesinde parlak ve göz alıcı bir dağ manzarası sunuyor. Snejanka tepesinden Ege Denizi’ni görmek ise muazzam bir keyif veriyor. Pamporovo’daki 18 pist, zorluk derecesine göre farklı renklere ayrılıyor. Buraya gelirken kayak takımı ya da kıyafetleri almak zorunda değilsiniz çünkü oldukça uygun fiyata kiralanabiliyor.

Erciyes, Kayseri – Türkiye
Kışın her döneminde karlı olan Erciyes, en uzun telesiyej hizmetlerini bünyesinde barındırmasıyla dikkat çekiyor. Dağ genelinde bulunan 34 pist, yüzde 10 ila yüzde 50 arasında değişen eğimleriyle her seviyeden kayakçıya hitap ediyor. Yeni başlayanlar için pek çok kursun düzenlendiği merkezde, kayağın yanı sıra snowboard veya snowkite yapabilir, okul tatilinde gittiyseniz, larınıza ders aldırabilirsiniz. Kayak malzemeleri de uygun fiyata kiralanabiliyor.

Uludağ, Bursa – Türkiye
Türkiye’nin en popüler kayak merkezi Uludağ, 11 pist, 7 telesiyej ve 6 teleski tesisi ile kayak, snowboard ve diğer kış sporlarına ev sahipliği yapıyor. Burada buz pateni kiralayabilir, kar motosikletiyle safariye çıkabilir veya bigfoot deneyimleyebilirsiniz. Bursa’ya geldikten sonra Uludağ’a gitmeniz çok kolay. Teleferik hattı ile merkez istasyondan (Teferrüç) kayak merkezlerinin bulunduğu oteller bölgesine ulaşmak yalnızca 22 dakika. Uludağ’ın bir başka güzel yanı da, sporun yanı sıra eğlence, konaklama ve gece hayatı açısından da beklentileri karşılaması. Kış aylarında birbirinden keyifli ve ler ile karşılaşma olasılığınız oldukça yüksek.

Bansko, Blagoevgrad – Bulgaristan
Pirin Dağları’na sırtını dayamış bu şirin kasaba, İstanbul’a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile Türk turistlerin gözdesi olurken, Doğu Avrupa’nın da en önemli kayak merkezleri arasında sayılıyor. Bansko, farklı seviyelerde sporcular ve kayak sporunun farklı disiplinleriyle ilgilenen kayakçılar için sayısız alternatif sunuyor. Toplamda 65 kilometre uzunluğunda 18 farklı pist seçeneğiyle kayak zevkini doyasıya yaşatıyor. Adını Dünya Kayak Şampiyonu Alberto Tomba’dan alan 2.470 metre uzunluğa sahip meşhur Tomba pistiyle kayak deneyimini zirveye taşıyabilirsiniz. Fun Park pisti snowboard meraklısı sporculara hitap ederken, Pirin Dağlarının kıvrımları ise serbest stili benimseyen kayakçılara adrenalini yüksek bir kayak deneyimi yaşatıyor.

Kayak merkezleriPalandöken, Erzurum – Türkiye
2200 metreden başlayan ve 3176 metreye ulaşan yüksekliği, ikisi olimpik olmak üzere 22 pisti, eksi 40’ları gören hava sıcaklığı ve yapısı bozulmayan karı ile yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli kayak merkezlerinden biri Palandöken. Ekim ayında açılan sezon en az altı ay devam ediyor. Daha önce Üniversitelerarası Kış Oyunları’na da ev sahipliği yapmış olan merkez, profesyonelce düzenlenmiş pistleri, iyi organize olmuş oteller bölgesiyle kış tatilinin en ideal destinasyonları arasında bulunuyor.

Cortina d’Ampezzo, Belluno – İtalya
Alpler ile yarışacak düzeyde olan Cortina, kayak tutkunlarının vazgeçemediği bir başka durak. Dünyanın ilk kayak merkezleri içerisinde değerlendirilen noktada birbirinden farklı pistler bulunuyor. Dolomiti dağlarının devasa heykelleri andıran kayalık sarp zirveleri, karın beyazlığıyla kontrast bir uyum oluşturuyor. Bölgenin en dikkat çeken yanı ise pistlerin boş oluşu. Liftler üzerinden çıkarken, kayaların olağanüstü oluşumları ve muhteşem bir kar manzarası ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Stowe, Vermont – ABD
ABD’nin Vermont eyaletinde yer alan Stowe, muhteşem manzarası ve dik yamaçlarıyla dikkat çekiyor. Bölgenin 1339 metre ile en yüksek dağı olan Mansfield, kayakçılar tarafından büyük rağbet görüyor. Alanda yürüyüş parkurlarına, televizyon istasyonlarına ve verici kulelerine rastlayabilirsiniz. Spurce Tepesi ise kayak keyfine yeni başlayanlar için ideal bir yer. Kamp alanları ve yürüyüş parkurları ile adrenalin sporları yapanlara pek çok seçenek sunuyor. Stowe’ye geldiğinizde, Vermont Kayak ve Snowboard Müzesi’ni ziyaret etmeyi de unutmayın.

Kayak merkezleriChamonix-Mont-Blanc, Haute-Savoie – Fransa
Mont Blanc etekleri üzerine kurulmuş bulunan Chamonix, dünyanın en ünlü kayak bölgeleri arasında yer alıyor. Alpler’in en yüksek tepelerinden biri olan bölge, 1821 yılından günümüze dağcılığın başkenti olarak anılıyor. Yumuşak pistler ve yüksek dağlar arasında göze çarpan güzelliğiyle dikkat çekiyor. İlk olarak 1924 yılında Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması ile birlikte ön plana çıkan köyde kayak keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Vail, Colorado – ABD
Dünyanın en iyi kayak noktalarından birisi de Vail. 2150 dönüm arazide kayma olanağı sağlayan bölge, adeta geleneksel bir Bavyera Köyü tarzında dizayn edilmiş. Her köşesinde lüks restoranlar, butik dükkanlar ve şık oteller bulunabilir. Uzun bir tatil süresi ayırdıysanız yapabileceğiniz birçok sosyal aktivite var. Örneğin kayak turları ile başlayabilir, hokey ve buz pateni ile gününüze devam edebilirsiniz. Ayrıca gezilecek yerler listenizde Ford Alpine Bahçeleri’ne ve Colorado Kayak Müzesi’ne de yer verebilirsiniz.

Tremblant Dağı, Quebec – Kanada
Quebec eyaletinine bağlı Laurentian Dağları üzerinde yer alan Tremblant kayak merkezi, doğa sporu yapmak isteyenlerin akınına uğrayan başlıca turistik noktalardan. 79.8 km uzunluğundaki pist, büyük gölü ve Mont-Tremblant Ulusal Parkı sayesinde kompleks tatil bölgesi özelliği de taşıyor. Kayak merkezinin civarında dağ evi, bungalov, otel ve hostel gibi çok çeşitli konaklama mekanları bulunuyor. Ayrıca kayaktan sonra teleferiğe binebilir ve Tremblant köyündeki restoranlarda yiyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz