Tanıtım

DenizBank İlk Senaryo İlk Yarışması , DenizBank ve Türkiye ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film yarışmasının kazananları 4 Aralık tarihinde Raffles Otel’de düzenlenen törenle belli oldu.

Yarışmada senaryo dalında birincilik ödülüne ‘İstasyonlar’ isimli senaryosuyla Nisa Yıldırım layık görüldü. Süleyman Arda Eminçe’nin ‘Suç Unsuru’ yapımı ise ilk film kategorisinde Büyük Ödül kazandı. İrem Sak, sunuculuğunu da üstlendiği gecede, aynı zamanda Murat Dalkılıç ile sahne alarak misafirlere müzik ziyafeti sundu.

DenizBank’ın, sinema ının bel kemiğini oluşturan senaryo yazımı konusunda uluslararası standartlarda çalışmalar yapılmasını teşvik etmek ve Türk sinemasının geleceği olan senaristleri yolculuklarının en başında cesaretlendirmek üzere Türsak Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdiği “DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması”nın kazananları sahiplerini buldu.

denizbank İlk senaryo İlk film yarışmasıSenaryo ve Filmlerin “ilk” ödülleri

Gecede senaryo dalında ödül alan isimler ve senaryolar şöyle sıralandı;

  • ‘İstasyonlar’ – Nisa Yıldırım
  • ‘Yağmur Gelin’ – Hüseyin Özden
  • ‘Kayıp’ – Sevra Baklacı

Yarışmanın ‘İlk Film’ kategorisinde ise Suç Unsuru isimli filmiyle Süleyman Arda Eminçe birinci seçildi.

Senaryo alanında birincilik ödülünü kazanan Nisa Yıldırım’ın ‘İstasyonlar’ projesi 30 bin TL ve Ömer Faruk Sorak’tan senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi Hüseyin Özden’in ‘Yağmur Gelin’ projesi 15.000 bin TL ve Murat Şeker’den senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Sevra Baklacı’nın ‘Kayıp’ senaryosu ise toplam 10.000 bin TL ve Ümit Ünal’dan senaryo danışmanlığı kazandı.

Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanan eser ise 25.000 TL tutarındaki özel DenizBank Ödülü’ne hak kazandı.